Zlatko Sudac odustao od nastupa u Areni Zagreb - Webstilus - Blog.hr Zlatko Sudac odustao od nastupa u Areni Zagreb - Webstilus - Blog.hr

Webstilus https://blog.dnevnik.hr/webstilus

petak, 10.04.2009.

Zlatko Sudac odustao od nastupa u Areni Zagreb

Ništa od masovnog predavanja

Zlatko Sudac odustao od nastupa u Areni Zagreb



Velečasni Zlatko Sudac trebao je 29. i 30. svibnja održati svoje dosad najmasovnije predavanje, i to u Areni Zagreb, najvećoj hrvatskoj dvorani koja s publikom na parketu može primiti više od 23 tisuće ljudi. Potvrdu mogućeg Sudčeva gostovanja dobili smo od Ines Švigir iz tvrtke »Arena Zagreb d.o.o.« koja obavlja rezervacije dvorane, a pretpostavlja se da bi oba dana bila popunjena do zadnjeg mjesta zbog svećenikove popularnosti među vjernicima.

– Načelno su rezervirali termin, a sada treba i službeno potpisati ugovor, kazala je Švigir.

Urednica Sudčeva bestselera »Razgovori« Dunja Ujević u prvi mah nije znala reći hoće li biti velikog gostovanja u Areni.

– Ne znam još ništa o tome, velečasni Sudac kreće na turneju po Bosni i Hercegovini, a nakon toga ima dogovoren termin u Dubrovniku, kazala nam je Ujević, da bi nedugo potom, nakon konzultacija da svećenikom, dojavila kako nastupa u dvorani u Laništu sigurno neće biti.

Knjiga »Razgovori« već je mjesecima na vrhu lista prodaje, dok krčkog svećenika na predstavljanju po gradovima prate tisuće oduševljenih vjernika. Tako se uoči Božića u splitsku dvoranu Gripe nakrcalo oko šest tisuća ljudi, a još dvije do tri tisuće ostale su pred ulazom. No, usporedno s njegovom sve većom popularnošću i gotovo svetačkim statusom kod katoličkih vjernika, događa se i sve vidljivije distanciranje Kaptola. Kardinalu Josipu Bozaniću koji nerado komenetira Sudčevu poziciju unutar crkvene hijerarhije, to su pitanje ovog utorka postavili učenici zagrebačke VII. gimnazije, gdje je gostovao na poziv ravnateljice i bivše ministrice prosvjete Ljilje Vokić. Kardinal je oprezno izjavio »kako nije dobro promicati nikakav kult« iz čega je jasno iščitati da Kaptol ne gleda s previše odobravanja na fenomen Zlatka Sudca. Tijekom jučerašnjeg dana nismo uspjeli doći do komentara krčkog biskupa Valtera Župana, no on je u ranijim istupima bez rezerve hvalio angažman i popularnost svoga svećenika. Tako je svojevremeno u razgovoru za Informativnu katoličku agenciju (IKA) komentirao i golemu pozornost koju mu posvećuju mediji, kazavši da mu je ona »i pomogla i odmogla«.

– Nastojim i nadalje prepoznavati veličinu božjeg plana u životu toga mladog svećenika i molim za dar razlučivanja da ne bih nesmotrenom odlukom onemogućio dobro. S velikom nadom i radošću gledam na njegovu budućnost, ocijenio je krčki biskup.

Dva nastupa u Areni Zagreb krajem svibnja trebala su privući više od 40 tisuća vjernika, ali bi otvorila i nove polemike oko stila Sudčeva propovijedanja kojemu se iz dijela crkvenih krugova zamjera stvaranje kulta ličnosti, kao i da nastupima više nalikuje pop– zvijezdi nego svećeniku Katoličke crkve. Moguće je, naposljetku, da se od nastupa ipak neće odustati tj. da se demantiranjem želi izbjeći medijska halabuka oko poznatog svećenika.

http://www.webstilus.net/content/view/4105/79/

10.04.2009. u 09:21 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Kolovoz 2010 (3)
Travanj 2010 (1)
Listopad 2009 (3)
Rujan 2009 (11)
Kolovoz 2009 (11)
Svibanj 2009 (11)
Travanj 2009 (27)
Ožujak 2009 (52)
Prosinac 2008 (2)
Kolovoz 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Komentari da/ne?

Opis bloga

www.Webstilus.net
Portal za pisce, umjetnike, novinare i znanstvenike

Linkovi

Webstilus portal