06.10.2007., subota

Opet se podiže kvaliteta studiranja!


Dekan odbio pomoć Dobre


Ovom prilikom, bivši dekan Visoke škole Mikuliću je ponudio i da će posao nositelja navedenog kolegija obavljati kao vanjski suradnik i bez ikakve materijalne naknade za predavanja ni za put do Šibenika, no njegova ponuda, kako neslužbeno doznajemo, neargumentirano je odbijena



Zadarsko sveučilište prošloga je tjedna, kako smo već pisali, donijelo odluku o zabrani prebacivanja studenata sa šibenskog Veleučilišta na njihovu visoku školu. Tu je odluku stručno vijeće obrazložilo nezadovoljstvom profesorskim kadrom, te konstatacijom da šibenski studenti nemaju dovoljno odrađenih nastavnih sati tijekom godine.
Ovoga tjedna, kako bi pokušao popraviti stanje koje je zadesilo šibensko Veleučilište odlaskom etabliranih profesora, te brojnim demonstracijama studenata, revoltiranih nenadanim i prema njihovom mišljenju, protuzakonitim promjenama nastavnog plana, Ratko Dobre bivši dekan Visoke škole za turistički menadžment, na čijim je temeljima nastalo Veleučilište, ponudio je svoju pomoć. Pismo kojega je Dobre uputio pročelniku odjela za Menadžment Želimiru Mikuliću studenti su objavili na svom blogu.
Bivši je dekan Mikuliću ponudio da će on, kao stručnjak izabran u zvanje profesora na visokoj školi, kvalificiran za tematiku kolegija Inovacije i tehnološke strategije, u svojstvu vanjskog suradnika postati nositelj ovog kolegija u VII semestru.
- Od mog odlaska ovaj su kolegij držale apsolutno nekompetentne osobe, dakle osobe koje to ni u kojim okolnostima nisu smjele obavljati. Meni je poznato da sada, kao voditelj studija Menadžmenta, organizirate raspravu i pripremate odluku o povjeravanju nastave. S tim u vezi poznato Vam je da sam jedini kvalificiran za tematiku kolegija i da sam o tome napisao udžbenik, pa prema tome mogu kvalificirano nositi kolegij – stoji u pismu kojega je Dobre uputio Mikuliću. Ovom prilikom, bivši dekan Visoke škole Mikuliću je ponudio i da će posao nositelja navedenog kolegija obavljati kao vanjski suradnik i bez ikakve materijalne naknade za predavanja ni za put do Šibenika. Ujedno kao uvaženi profesor na zadarskom Sveučilištu, Dobre bi, to je neosporno, mogao učiniti mnogo na polju poboljšanja odnosa sa Zadrom, a u dogledno vrijeme eventualno utjecati čak i na ukidanje odluke o zabrani prebačaja šibenskih studenata na zadarsko sveučilište. Također, obzirom da je nakon što je Dobre napustio Veleučilište, za njim otišlo još desetak profesora, koji se, kao niti bivši dekan, nisu slagali s novom politikom privremenog dekana Marka Radačića, možda bi upravo on bio povoljna struja koja bi neke od izbjeglih profesora mogla vratiti u Šibenik.
Njegovu ponudu podržali su i studenti, osobito oni treće godine stuidija koji su mu dali podršku na sastanku održanom u ponedjeljak.
No, privremeni dekan Radačić, kao niti Mikulić, izgleda, nisu prepoznali priliku u pismu Ratka Dobre. Odbili su njegovu ponudu bez argumenata. Studente, osobito one koji su se već jednom sukobili s upravom Veleučilišta, naljutila je ova odluka uprave. Smatraju da čelnici jedine visokoobrazovne institucije u Šibeniku nisu ništa poduzeli kako bi zaštitili studentska prava niti nakon odluke zadarskog sveučilišta, a ništa ne čine niti kako bi tu odluku promijenili.




Krenuti će novi prosvjedi ali ovaj puta će se studente čuti u cijelom svijetu.





- 14:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #

< listopad, 2007 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Siječanj 2008 (1)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (10)
Rujan 2007 (18)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Privremeni blog koji će biti u funkciji dok blog.hr ne osposobi glavni blog




Packing Supplies. Shipping, mailroom and packaging supplies from Scotch, Avery, Safco and many more.
Moving Stuff