IN MEMORIAM Napustio nas je Mladen Radić (1943.-2018.)

ponedjeljak , 10.09.2018.


Jučer nas je u 75. godini tiho napustio Kotežanin Mladen-Mladenko Radić (Kadetov). Otišao je čovjek čije velike zasluge u korist stanovništva Vrgorske krajine ne smiju biti zaboravljene.

Bio je jedan od najzaslužnijih osoba za elektrifikaciju ovoga kraja i to djelujući na dužnosti šefa Jedinice udruženog rada Vrgorac - OOUR-a Elektroneretva Metković od 1978. do odlaska u mirovinu, a bivajući po zanimanju elektromonter – majstor.

Danas kada je električna energija neodvojivi dio naših života i kada se uzima zdravo za gotovo, lako se zaboravi kakav je život bio prije nje i što je njezin dolazak u svako vrgorsko naselje značio za razvitak područja i boljitak stanovništva. A to se umnogome treba zahvaliti Radiću i njegovim suradnicima.

Mladen Radić se kroz svoje profesionalno djelovanje zalagao za elektrifikaciju svakoga vrgorskog sela, pa i najmanjeg zaselka, čak i onih u kojima je postojala naznaka obnove življenja. Bio je samoinicijativan i vrlo ambiciozan u borbi za boljitak Vrgorca u polju elektroprivrede i unutar svoga velikog poduzeća uvijek je povlačio projekte prema Vrgorcu vodeći računa o potrebama stanovništva. Posebno je bio angažiran tijekom akcije samodoprinosa za ceste, telefoniju i vodoopskrbu, uvijek imajući viziju boljeg i razvijenijeg Vrgorca, a kakvog nije bilo moguće graditi bez infrastrukture. S poštovanjem će ga pamtiti i u njegovim Kotezima za koje se uvijek zalagao u sklopu svojih profesionalnih i političkih djelovanja. Iza Mladena Radića ostaju djela kojima je zadužio generacije Vrgorčana.

Izražavamo sućut obitelji, rodbini, prijateljima i poštovateljima pokojnog Mladena.

Počivao u miru Božjem.

Branko Radonić
Igor Majstrović

<< Arhiva >>