U Vrgorcu predstavljeno djelo "Pitanje anatomije" Marine Vujčić

subota , 11.08.2018.



Sinoć je u Gradskom parku u Vrgorcu u sklopu Tinova kulturnog ljeta predstavljena knjiga zagrebačke književnice i vrgorske nevjeste Marine Vujčić naslovljena „Pitanje anatomije“. Djelo je objavio nakladnik Hena Com, u Vrgorcu ga je predstavila književnica uz moderiranje Željke Opačak i Jure Divića.
Izuzetno inovativna radnja prati odnos zagrebačkog inženjera i bankarske službenice započet neobičnim oglasom u Večernjim novostima u kojemu se traži gospođa koja će diskretnom gospodinu isključivo češkati leđa i ništa više.
Kako je rečeno tijekom predstavljanja, Marina Vujčić u „Pitanju anatomije“, inače njezinom šestom romanu, ponovno tematizira usamljenike, čudake. Ono što se isprva čini kao komedija karaktera i situacije, brzo će se pretvoriti u introspektivnu vivisekciju dva usamljena ljudska bića. Naime, likovima romana ne nedostaje samo milovanje u životu, već se puno važnije što im se krije ispod kože.
Tijekom predstavljanja nezaobilazna tema bio je Marinin pokojni suprug, poznati hrvatski književnik i dramaturg Borislav Vujčić, rodom s Oraha. Marina se prisjetila da ju je s Borom spojio književnik Milko Valent, inače ovogodišnji dobitnik nagrade „Tin Ujević“ Društva hrvatskih književnika za najbolju zbirku pjesama. Marina Vujčić i Jure Divić prisjetili su se zajedničkih sjećanja na Borislava, još od 1986. godine naovamo. Književnica Vujčić rekla je da kada je prvi put došla u Vrgorac i Orah, njoj rođenoj na kamenu pored mora, ovaj krajolik je izgledao kao iz bajke. Na Orahu je dobro upoznala njegovu obitelj i selo, a za tamošnje sađenje duhana, kojega je naučila saditi i nizati, vežu je druženje, pričanje priča, dogodovštine i osmijeh.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>