Nagrade Grada Vrgorca ponijeli Barbir, Živković, Radonić, Jurić, Pčelarska udruga 'Vrisak' i Učenička zadruga 'Bušin'

petak , 29.06.2018.



Povodom Dana Grada Vrgorca, danas je u obnovljenoj i dupko ispunjenoj Višenamjenskoj dvorani održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su proglašeni ovogodišnji laureati Nagrade Grada Vrgorca. Osobnu nagradu ponijeli su mjesni odbornik iz Draževitića Davor Barbir i dugogodišnji član Gradskog orkestra „Ljudevit Bačić“ Ante Živković. Skupne nagrade dobili su Učenička zadruga „Bušin“ i Pčelarska udruga „Vrisak“. Plaketom i Grbom Grada Vrgorca nagrađen je povjesničar i novinar Branko Radonić, dok je nagradu za životno djelo dobio profesor i planinar Nikola Jurić.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, a koju je otvorio njegov predsjednik Ljubomir Erceg, gradonačelnik Ante Pranić je održao prezentaciju dosad realiziranih i budućih planiranih gradskih projekata. Okupljenima su se obratili i potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov i splitsko-dalmatinski dožupan Ante Šošić. Obojica su govorila o važnosti projekata radi zadržavanja stanovništva na područjima poput Vrgorca i Dalmatinske zagore.

U završnom dijelu programa, gradonačelnici Vrgorca, Hvara i Starog Grada te načelnici Gradca, Sućurja i Jelse potpisali su sporazum o prijateljstvu. Njegova je prvenstvena namjera zajedničko lobiranje za izgradnju tunela i brze ceste Ravča-Drvenik.

U glazbenom programu sjednice nastupili su Mandolinski orkestar Vrgorac i Pučki pjevači župe Veliki Prolog – Dusina.

Obavijest

petak , 08.06.2018.

Poštovani čitatelji bloga, dio svojih stavova po pitanju vrgorske kulture pišem na blogu Društva prijatelja vrgorske starine kojemu možete pristupiti OVDJE.

Žao mi je što blog nije toliko aktivan, jer sam najveći dio svojega pisanja prebacio na facebook. Pišem na tri stranice, a možete im pristupiti bez obzira imate li facebook profil. Ispod su poveznice na te stranice:

Vrgoračke novine
Vrgorac nekad
Društvo prijatelja vrgorske starine

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>