IN MEMORIAM Branko Stanković - Baja (1926.-2018.)

nedjelja , 25.03.2018.



Noćas nas je u 92. godini napustio Branko Stanković, svima znan kao Baja. Bio je dobar duh Koteza, jedna vrlo skromna i pozitivna ličnost i nedostajat će svima koji su ga poznavali.

Branko je bio jedan od posljednjih živućih svoje generacije kojima su rat i sveopće siromaštvo obilježili djetinjstvo i mladenaštvo. Nakon rata kratko je radio u policiji, ali se vrlo skoro vratio kući u Stankoviće kako bi se brinuo o svojim roditeljima. Radio je potom u rudniku Paklina, a potom u tekstilno-galanterijskom poduzeću „Braća Rakić“. Nije se ženio, a iako nije imao svoje djece, ljubav i poštovanje je nesebično dijelio svojim nećacima i njihovoj djeci te isto dobivao s druge strane. Mlađa generacija će ga pamtiti kao velikog ljubitelja buća, rijetko koja partija bućanja na igralištima Koteza je mogla proteći bez njegove prisutnosti. Mještani Koteza su ga cijenili jer se prema svima odnosio s poštovanjem, bez obzira je li se radilo o djetetu, odraslom ili starcu. Posljednjih godina o njemu se brinula njegova sestra Marija u Rakićima.

Izražavamo sućut obitelji i rodbini preminulog Branka. Počivao u miru.

Pogreb Branke Stankovića će se održati sutra (ponedjeljak) u 17 sati na Gradskom groblju u Vrgorcu. Sućut obitelji možete izraziti od 16:30 sati.

<< Arhiva >>