Bukom motora upozorili na ALS

subota , 23.05.2015.



Vrgorski motoristi iz kluba „Dvi kule“ pridružili su se u subotu 23. svibnja u podne na kružnom toku u Vrgorcu akciji “Bukom motora protiv tišine ALS-a”. Akciju vodi Udruga osoba oboljelih od ALS-a i drugih rijetkih bolesti „Neuron“, koja pokreće ove godine međunarodnu akciju “Bukom motora protiv tišine ALS-a” kako bi cijelom svijetu skrenuli pozornost na ovu smrtonosnu bolest.
Motoristi Vrgorca su 60 sekundi proizvodili što više buke na kružnom toku i vrgorskim ulicama kako bi poslali poruku sugrađanima. Cilj akcije je podići svijest o Amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi, ali i sakupiti potrebna sredstva za nabavu komunikatora koji neverbalnim pacijentima i njihovim obiteljima olakšavaju život, a ne mogu se ostvariti preko zdravstvenog osiguranja. Amiotrofična lateralna skleroza neizlječiva je bolest kojoj (za sada) nema lijeka. Za oboljele se javnost zainteresirala uz akciju “polijevanja ledenom vodom”, no sada se, na međunarodnoj razni, organizira “motorijada”.
Udruga oboljelih u Hrvatskoj ima 25 članova, a malo je poznato da je i jedna Vrgorčanka dugogodišnji borac protiv te opake bolesti, pa je njezina kćerka također sudjelovala u akciji. Nadamo se da će ova akcija skrenuti pozornost javnosti na ALS kako bi se više radilo na njezinom istraživanju i sutra možda izlječenju.

<< Arhiva >>