Anđelko Pervan predstavio zbirku pjesama "Amen" u Kokorićima

nedjelja , 29.06.2014.



Sinoć je u etno-selu Kokorići predstavljena zbirka pjesama naslovljena „Amen“, kokorićkog pjesnika Anđelka Pervana. Ovakvu promociju Vrgorac još nije vidio, a njezinoj uspješnosti doprinio je ruralni ambijent starog pervanskog sela i izvrsna organizacija domaćina i mještana Kokorića. U etno-selu okupilo se tako stotinjak ljubitelja pisane riječi i kokorićkih i vrgorskih lokalpatriota.
Zbirku pjesama „Amen“ izdalo je Gradsko kulturno središte Vrgorac, a sinoć su je, uz autora, predstavili i Kornelija Bajalo, Željko Primorac, Vice Bušelić i Jelena Matković, inače recenzentica zbirke. Već spomenuti, kao i pojedini mještani Kokorića, čitali su tijekom promocije Pervanove pjesme „izrasle iz kokorićkog kamena“, dok ih je gitarom glazbeno pratio Leo Klinac.
Uz autora, najveće zasluge za organizaciju uspješne pjesničke večeri imaju i vlasnik etno-sela Kokorići Zvonimir Pervan, zatim predsjednik Mjesnog odbora Kokorići Tomislav-Mića Pervan, kao i brojni mještani. Čestitamo im na trudu i brizi za pisanu riječ našega kraja.


<< Arhiva >>