Objavljen natječaj za direktora/direktoricu Turističke zajednice Grada Vrgorca

subota , 07.06.2014.



Prije nekoliko dana na društvenim mrežama smo se zapitali gdje je zapela procedura izbora novog direktora/direktorice Turističke zajednice Grada Vrgorca nakon što je dosadašnja direktorica Kornelija Bajalo otišla u mirovinu. Podsjetimo, prošlo ljeto proteklo je u sukobu između Drage Nosića, kandidata za direktora Turističke zajednice, i gradonačelnika i predsjednika Turističke zajednice Borisa Matkovića, jer potonji nije prihvatiti Nosića za direktora, iako mu je većina u Turističkom vijeću, uključujući najvažnijeg turističkog djelatnika Zvonimira Pervana, dala potporu. Matković je naknadno tražio pravno mišljenje Ministarstva turizma, a koje mu je dalo za pravo istaknuvši kako Nosić nije ispunio sve uvjete natječaja. Gotovo godinu dana po ovom pitanju se ništa nije radilo, sve dok jučer na internetskoj stranici Grada Vrgorac nije osvanuo natječaj za direktora/direktoricu Turističke zajednice. Preporučamo svim građanima Grada Vrgorca, a koji smatraju da ispunjavaju postavljene uvjete natječaja, da se na njega jave. Stvarno se nadamo da će novi direktor postati stručna osoba, a ne neki stranački pijun, kao što je to slučaj u većini gradskih ustanova i tvrtki. Radi veće transparentnosti objavljujemo tekst natječaja.

Na temelju članka 27. točke 6. i članka 46. Statuta Turističke zajednice Grada Vrgorca („ Vjesnik“ službeno glasilo Grada Vrgorca“, br. 06/10) a u svezi s člankom 17. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN, br. 152/08) te člankom 2. Pravilnika o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkom uredu turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice (NN, br. 42/14), Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Vrgorca dana 06.06.2014. godine raspisuje:

JAVNI NATJEČAJ
za imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Vrgorca

Direktor turističkog ureda Turističke zajednice grada mora ispunjavati sljedeće posebne uvjete:
1. da ima završen preddiplomski sveučilišni studij (sveučilišni prvostupnik/ prvostupnica) ili stručni studij (stručni prvostupnik/prvostupnica) ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij (magistar/magistra) ili specijalistički diplomski stručni studij (stručni specijalist/specijalistica);
2. da ima najmanje tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima;
3. da izradi prijedlog svog programa rada turističke zajednice za jednogodišnje razdoblje;
4. da aktivno zna jedan svjetski jezik;
5. da ima položen stručni ispit za rad u turističkom uredu;
6. da poznaje rad na osobnom računalu.
Na natječaj se može javiti i biti imenovan za direktora/icu Turističkog ureda i kandidat koji nema položen stručni ispit za rad u Turističkom uredu, pod uvjetom da istog položi u
roku od godine dana, u protivnom mu prestaje radni odnos po isteku posljednjeg dana
roka za polaganje stručnog ispita.

Uz pisanu prijavu potrebno je priložiti:
• Životopis
• Presliku osobne iskaznice
• Presliku diplome ili potvrde odnosno uvjerenja visokoškolske ustanove o stečenoj stručnoj spremi
• Potvrdu o radnom iskustvu
• Prijedlog programa rada turističke zajednice
• Potvrdu o položenom stručnom ispitu (ako je položen)

Sva dokumentacija predaje se u kopiji uz obvezu da je izabrani kandidat prije donošenja rješenja o imenovanju dužan dostavi sve dokumente u originalu ili ovjerenoj preslici.

Prijave s dokumentacijom i naznakom „ NE OTVARATI-PRIJAVA ZA NATJEČAJ“
podnose se u roku 8 dana ,od objave natječaja u dnevnom listu ''24 sata'' i na službenoj web stranici grada Vrgorca, na adresu:
Turistička zajednica Grada Vrgorca, Tina Ujevića 14, 21276 Vrgorac.
Nepotpune i nepravovremene prijave prema uvjetima iz ovog natječaja neće se razmatrati.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

PREDSJEDNIK TURISTIČKOG VIJEĆA
Borislav Matković, prof.

<< Arhiva >>