Zavičajna udruga Vrgoračke krajine u Splitu svečanom sjednicom proslavila 30. godišnjicu rada

petak , 23.05.2014.



Zavičajna udruga Vrgoračke krajine u Splitu održala je 19. svibnja 2014. godine u prostorijama restorana „Gusar“ svoju 30. svečanu i izbornu skupštinu. Podsjetimo, udruga je osnovana 1984. godine zalaganjem nekolicine entuzijasta Vrgorčana koji žive i rade u Splitu.

Brojne nazočne članove Udruge i prijatelje vrgorskog kraja pozdravio je predsjednik Udruge Branko Dragičević, koji je i rekapitulirao rad Udruge od njene Osnivačke skupštine održane 17. svibnja 1984. u prostorijama Osnovne škole “Poišan” u Splitu. Temeljne programske zadaće Udruge uvijek su se bile u funkciji okupljanja svih građana Splita podrijetlom iz vrgorskog kraja, promicanje izvornih vrijednosti tog kraja, poticanje svekolikih veza na zbližavanju drevnih hrvatskih gradova Splita i Vrgorca, te pomoć potrebitima.



Najzaslužnijima na tom planu dodijeljena su priznanja. Posebno izrađen stakleni odljevak s motivom vrgoračke Gradine i kule dodijeljen je Gradu Vrgorcu, kao pokrovitelju rada Udruge, te Mesnoj industriji “Braća Pivac” iz Vrgorca, kao glavnom sponzoru. Uručene su i Zahvalnice slijedećim zaslužnim članovima i organizacijama: Drago Galić, prvi predsjednik Udruge; Stjepan Roglić, prvi tajnik; dr. Boris Buklijaš, predsjednik; Branko Dragičević, predsjednik; Mladan Vidović, predsjednik; dr. Mladen Rakić, predsjednik; dr. Dražen Živković, predsjednik; Drago Radić, predsjednik; dr. Drago Rakić, predsjednik; Željko Matković, tajnik, Borislav Pervan, tajnik; Jurica Miljak, tajnik; Dijana Roglić, tajnica; Đurđica Pejković, rizničarka; Joško Markotić, Mate Majić, Dragan Galić, dr. Mirko Grljušić, Jadranka Radovanić, te Grad Split i Županija Splitsko-dalmatinska.

Na Skupštini je izabrano i novo rukovodstvo i Nadzorni odbor Udruge. Za novog-starog predsjednika izabran je Branko Dragičević, za članove predsjedništva dr. Drago Rakić, dr. Dražen Živković, Jurica Miljak, Dijana Roglić, Dragan Galić i Velimir Radić, a u Nadzorni odbor Mladen Vidović, Slobodan Zekulić i Mate Majić.

Na sjednici je odlučeni i da Udruga donira 2000 kuna stradalima u poplavama u Slavoniji. Kraj rada Skupštine, baš kao i njen početak, uveličala je Drina Dragičević nadahnutom recitacijom Tinovih stihova. Druženje je nastavljeno na prigodnom domjenku.

<< Arhiva >>