Skupimo novac za opremanje posebnog odjela Osnovne škole 'Vrgorac'!

petak , 21.03.2014.



Osnovna škola Vrgorac ima svoj posebni odjel u kojemu se nalazi mala grupa učenika s posebnim potrebama. Za potpuno opremanje njihovog odjela u školi didaktičkim i drugim sredstvima potrebna su značajna financijska sredstva koje škola nije uspjela namaknuti od županije i ministarstva zbog sveprisutne ekonomske krize. Zbog toga Osnovna škola 'Vrgorac' organizira humanitarnu utakmicu nastavnika i učenika koja ima za cilj skupljanje sredstava za posebni odjel.
Utakmica će se održati u Domu športova, u četvrtak 27. ožujka s početkom u 12 sati.

Pozivaju se građani da prisustvuju utakmici i doprinesu ovoj akciji. Učenici Osnovne škole zadnjih desetak dana skupljaju po deset kuna, a potičemo i njihove roditelje, rođake i druge građane da dođu na ovu utakmicu.

Bilo je upita iz inozemstva o mogućnosti doniranja novca za ovu svrhu, stoga navodimo broj računa škole i sve dodatne podatke.

Osnovna škola 'Vrgorac'
Matice hrvatske 9,
21 276 Vrgorac
broj računa: HR 78
2330003-1100109346
Naznačiti da su sredstva namijenjena za posebni odjel škole.

POZIV UPRAVE OSNOVNE ŠKOLE 'VRGORAC'

Poštovane Vrgorčanke i Vrgorčani,
Vrijeme je korizme i vrijeme odricanja. Godina je ovo kada se većina "malih" ljudi morala zbog krize odreći ne samo luksuza već i stvari koje su nužne za život. Može li se još nekako stegnuti remen i odreći još nekih navika?
Kršćanska pokora nije radi same pokore, ni odricanje radi samog odricanja. Treba postojati neki viši cilj, dublji smisao. Ako se nečega odreknemo da bi nekomu pomogli, to pokazuje koliko smo ljudi. Poruka korizme nije, dakle, u odricanju nego u davanju, u dijeljenju.
Učenici i učitelji Osnovne škole Vrgorac na čelu sa upravom škole odlučili su se u vrijeme korizme odreći dijela svojih materijalnih dobara kako bi pomogli opremanju kabineta posebnog odjela s potrebnim didaktičkim materijalom. Kvalitetna didaktička oprema je nužna za brže i lakše usvajanje gradiva učenika u posebnom odjelu, kao i za njihov napredak općenito.
Stoga pozivamo sve one koji žele svojim skromnim prihodom pomoći u opremanju posebnog odjela OŠ Vrgorac da nazoče humanitarno revijalnoj nogometnoj utakmici između učenika i učitelja OŠ Vrgorac u Domu športova grada Vrgorca 27. ožujka u 12 sati.

Posebna utakmica za naše posebne anđele.
Uprava škole OŠ Vrgorac

<< Arhiva >>