Ravnatelj Ivo Klinac i pedagog Ivan Martinović svečano ispraćeni u mirovinu!

četvrtak , 29.08.2013.



Na današnjoj sjednici Učiteljskog vijeća Osnovne škole 'Vrgorac' kolektiv se oprostio od dosadašnjeg ravnatelja Ive Klinca i pedagoga Ivana Martinovića, koji odlaze u mirovinu nakon više od četiri desetljeća rada u školstvu Vrgorca. Ukupno imaju gotovo 90 godina staža! Martinović je kao učitelj u svojoj karijeri radio u svim vrgorskim područnim školama zapadno od Vrgorca, a nakon toga kao pedagog u školi u Vrgorcu. Ravnatelj Klinac predavao je matematiku i fiziku u Osnovnoj školi 'Vladimir Nazor' u Dragljanima, kao i u njezinim područnim školama. Bio je i direktor te škole, a od 1988. do 2013. vršio je dužnost ravnatelja Osnovne škole 'Vrgorac'.

Nakon radnog dijela sjednice Učiteljskog vijeća, na kojem su se učitelji pripremali za početak nove nastavne godine, ravnatelj i pedagog su održali pozdravne govore, a onda je uslijedio službeni oproštaj od u atriju novoizgrađenog dijela škole. Kolege su pripremile puno iznenađenja za obojicu, sve je rezultiralo dirljivim oproštajem, a neki kolege su i zaplakale.

Dok je nakon završetka sjednice ravnatelj Kuran u knjižnici zadržavao pedagoga i ravnatelja radi nekih navodnih konzultacija u vezi školskog rasporeda, učitelji su potrčali u atrij novoizgrađenog dijela škole i poredali se u dva reda. Kada su ravnatelj Klinac i pedagog Martinović stigli u atrij dočekao ih je gromoglasni pljesak učitelja i tehničkog osoblja. Događaj je glazbeno popratio mandolinski orkestar pod dirigiranjem Tomislava Ercega. U ime učitelja i tehničkog osoblja našim novim umirovljenicima je poklone uručio ravnatelj Krešimir Kuran. Među poklonima posebno mjesto zauzima torta u obliku naše škole sa ucrtanim licima ravnatelja i pedagoga, te sportske majice sa upisanim titulama i oznakama za obojicu. Na ravnateljevoj majici je znak alfa, a na pedagogovoj omega, što su oni i bili dugi niz godina u našoj školi. Za ravnatelja je iznenađenje priredio i njegov unuk iz Zagreba koji mu je preko ekrana računala zaželio ugodan provod u mirovini. Učiteljica Mira Glučina, koja je u našoj školi radila prije tri desetljeća, svojim je poklončićima također uveličala oproštajnu zabavu za ravnatelja i pedagoga. Međutim i Klinac i Martinović su sve prisutne iznenadili dovođenjem glazbenika Mile Ivičevića koji je prisutne uveseljavao harmonikom.

Ravnatelju Ivi Klincu i pedagogu Ivanu Martinoviću želim ugodnu i mirnu mirovinu. Želim im da im se u mirovini ispune sve njihove želje na privatnom i svakom drugom planu. Što se mene tiče, budući da sam u Osnovnoj školi 'Vrgorac' pod njihovom upravom proveo osam godina kao učenik i četiri godine kao nastavnik, Klinca i Martinovića ću zauvijek zvati po njihovim školskim titulama – ravnatelj i pedagog. Škola im je kroz cijelu karijeru bila drugi, a nekad i prvi dom, a mi ostali smo imali čast sa njima surađivati u radu naše škole. Vrgorska škola je dobila više priznanja kao najbolja u županiji. Tijekom nedavnog posjeta Osnovnoj školi 'Vrgorac' ministar obrazovanja nam je priznao kako se ugodno iznenadio uređenošću škole i cijelog njezinog sustava, kakve nije vidio u mnogim zagrebačkim i splitskim školama. Za takvo priznanje uvelike su zaslužni dosadašnji ravnatelj i pedagog.


<< Arhiva >>