Bosanskohercegovački državljanin uhvaćen u Vrgorcu sa 16 kilograma marihuane

ponedjeljak , 01.07.2013.



Schengenska granica očito daje prve rezultate. Policijski službenici Službe kriminaliteta droga i Policijske postaje Vrgorac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnje i prodaje droga.
Jučer ujutro (30. lipnja) u Vrgorcu, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo Opel Omega, bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 43-godišnjak. Tom prilikom je službeni policijski pas reagirao na prisutnost droga u unutrašnjosti vozila, pa je, temeljem naloga, obavljena pretraga navedenog vozila, kojom prilikom je u posebno prepravljenom spremniku pronađeno petnaest paketa droge marihuane, ukupne težine 15.869,7 grama, koju je osumnjičenik prevezao iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, s ciljem daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu. Vrijednost pronađene količine marihuane, u uličnoj preprodaji, iznosi oko 800.000 kuna.
Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, te je doveden u pritvorsku policijsku jedinicu.

<< Arhiva >>