Komunalno Vrgorac i Končar Inženjering potpisali ugovor o rekonstrukciji vodovoda vrijedan 14,5 milijuna kuna

utorak , 29.01.2013.



Komunalno d.o.o. Vrgorac i Končar Inženjering za energetiku i transport d.d. Zagreb potpisali su Ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji vodozahvata, i crpnih stanica vodovodnog sustava Vrgorac, vrijedan 14.536.376,54 kuna. Predmet ugovora je rekonstrukcija crpnih stanica Banja, Kljenak I. i Kljenak II., Prapatnice I. i Prapatnice II. te Vrgorac, a isto tako rekonstrukcijom će biti obuhvaćene i vodospreme Banja, Butina, Prapatnice, Stilja i Vrgorac.
Ugradnjom elektrocrpki nove generacije sa frekvencijskim pretvaračem postići će se manja potrošnja električne energije za čak 20 posto dok će telemetrijski nadzor omogućiti daljinsko upravljanje cijelim sustavom što će pojeftiniti sustav vodoopskrbe i omogućiti blagovremene intervencije kod eventualnih puknuća. Isto tako ugradnjom elektroventila na izlazu iz vodosprema isti će biti programirani tako da kod puknuća, odnosno nagloga otoka vode, se zatvore i ne dozvole pražnjenje vodospreme, odnosno dijela cjevovoda.
Polovica vrijednosti ove investicije i to cca 7 milijuna kuna, utrošit će se do kraja lipnja ove godine, a preostali dio do zaključno 30. studenoga 2013. Godine. Za to je novac, i to u visini od 90 posto ukupne investicije, osiguran učešćem Hrvatskih voda, dok Grad Vrgorac, odnosno Komunalno d.o.o. sudjeluje sa 10 posto. Radovi će, kako je ugovoreno, započeti u narednih desetak dana. Ugovor su potpisali ing. Boris Erceg, direktor Komunalnog i Nenad Juras, dipl.ing., u ime zagrebačkog Končara.
Spomenutih deset posto iznosa, kojima će sudjelovati Grad Vrgorac, biti će namireno od građana, preko nove naknade za razvoj od 1,5 kuna po kubiku vode. (I.M.)

<< Arhiva >>