Denis Ćulav imenovan za koordinatora HSP-a Ante Starčević Vrgorac - u priopćenju odbacuje tvrdnje da je većina članova napustila stranku

utorak , 27.11.2012.



Povodom jučerašnjeg priopćenja dosadašnjeg vodstva i dijela članstva vrgorske podružnice HSP-a Ante Starčević, koje je potpisao dosadašnji predsjednik Ivan Šarić, o napuštanju stranke zbog trajne koalicije na državnoj razini između HDZ-a i HSP-a Ante Starčević, medijima je stiglo priopćenje novoimenovanog koordinatora vrgorske podružnice stranke Denisa Ćulava i koordinatorice županijske podružnice Rine Govorčin u kojem su negirani izneseni stavovi Šarića i ostalih.
Prema našim informacijama, vodstvo podružnice do jučer se sastojalo od 11 članova. Član Dražen Šalinović je nedavno tragično preminuo, devet članova izvršnog odbora je napustilo stranku, a ostao je samo Denis Ćulav, kojega je stranka danas imenovala koordinatorom. Uz to, potvrđeno je da je dvadesetak članova stranke istu napustilo, a nekolicina je ostala, i to uglavnom oni do kojih dosadašnje vodstvo jučer nije moglo doći. Ćulav uskoro planira održati reizborni zbor podružnice. Za to će mu trebati najmanje 14 članova kako bi se popunio izvršni i nadzorni odbor.

U nastavku prenosimo cjelovito priopćenje Denisa Ćulava i Rine Govorčin.

Poštovani!
Kao što Vam je poznato Zakon o medijima jamči svakome da može od glavnog urednika zatražiti ispravak objavljene informacije. I Kodeks časti hrvatskih novinara propisuje to isto.
Stoga oštro odbacujemo napise u pojedinim medijima i portalima o masovnom napuštanju stranke, članova i dužnosnika Podružnice HSP AS Vrgorac. Uz dužno poštovanje dosadašnji predsjednik mr. Ivan Šarić može govoriti samo u svoje ime i nekolicine članova. Njegove izjave o navodnoj izdaji naše predsjednice Ruže Tomašić u ime svih članova nisu prihvatljive. Ne želimo ulaziti u razloge njegovog čina, kojem su mnogi mediji poklonili veliku pažnju. HSP dr. Ante Starčević u „Crvenom „ Vrgorcu je očito trn u oku mnogima.
Nas veliki dio članova a posebno mladih koji bezuvjetno uzvraćamo povjerenje županijskom i stranačkom vrhu naše stranke ovim putem obavještavamo hrvatsku javnost i sve naše članove i simpatizere da će HSP AS u Vrgorcu i dalje dosljedno i snažno baštiniti i čuvati najstariji hrvatski svjetonazor a to je Pravaštvo. Mi mladi dajemo bezuvjetnu podršku vrhu naše stranke te najavljujemo skori reizborni zbor Podružnice na koji ćemo Vas pravovremeno pozvati. Posebno hvala predsjedniku Ž.V Damiru Ćosiću Rodi koji nam je jučer i danas dao novi vjetar u leđa te nas ohrabrio . Našoj predsjednici u ime svih nas mladih,hvala na povjerenju koje nam je ukazala imenovavši me za koordinatora.
Ovim putem poručujemo svim onima koji se služe klevetama i obmanama javnosti.
VIDIMO SE NA LOKALNIM IZBORIMA!

Denis Ćulav
Koordinator Podružnice HSP AS Vrgorac
Predsjednik Kluba mladih starčevićanaca

Rina Govorčin
Koordinator HSP-a AS za SDŽ
ovlaštena za odnose sa javnošću

<< Arhiva >>