Zbog koalicije sa HDZ-om, vodstvo i veći dio članova vrgorske podružnice HSP-a Ante Starčević napustio stranku

ponedjeljak , 26.11.2012.



Predsjednik vrgorske podružnice Hrvatske stranke prava Ante Starčević - mr. Ivan Šarić dostavio nam je priopćenje u vezi sa koalicijom koju su na državnoj razini sklopili predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednica HSP-a Ante Starčević - Ruža Tomašić, u kojem je istakao da zbog spomenute koalicije i ograničenja koje je stranka postavila prema podružnicama pred lokalne izbore, vodstvo i većina članova vrgorske podružnice je odlučilla dati ostavke i napustiti stranku. Inače, HSP Ante Starčević je na Parlamentarnim izborima 2011. u Vrgorcu ostvario četvrti po redu rezultat zajedno sa HČSP-om, a od izbora za mjesne odbore 2010. godine podružnica ima vlast u MO Veliki Prolog. Priopćenje se nalazi u nastavku teksta.

Ovim putem želim obavijestiti medije o novostima u HSP-u dr. Ante Starčević podružnica Vrgorac. Naime, kao predsjednik podružnice podnosim ostavku na tu funkciju te ujedno napuštam i stranku. Zajedno sa mnom stranku napušta tajnik stranke, dva dopredsjednika te skoro cijeli izvršni odbor stranke kao i znatan broj članova. Razlozi našeg odlaska su sljedeći:

Politika predsjedništva stranke prema podružnicama vezana za lokalne izbore, što uključuje mnoga ograničenja za predizborne i postizborne koalicije na lokalnim razinama, kao i preporuka za moguće koalicije.

Potpisivanje tzv. trajne koalicije s HDZ-om na državnoj razini.

Gore navedeni razlozi doveli su do velikog nezadovoljstva i razočaranja u vodstvo stranke a posebno u predsjednicu gospođu Ružu Tomašić, kako mene osobno tako i mnogih naših članova i birača. Mišljenja sam da na lokalnim izborima trebamo imati slobodu izbora svojih potencijalnih partnera dok koaliciju s HDZ-om na državnoj razini i nekim nižim razinama smatram vrhuncem političke trgovine u kojoj ne želim sudjelovati. Koalicija s HDZ-om predstavlja napuštanje politike pravaštva i nauka oca domovine dr. Ante Starčevića koji je sinonim beskompromisne borbe za pravednu i poštenu Hrvatsku to jest sve ono što HDZ nije. Gospođa Ruža Tomašić zaboravlja da je ušla u Sabor uz potporu HČSP-a i onih birača koji su nezadovoljni načinom na koji je HDZ vodio ovu zemlju i ovaj narod. U više navrata gospođa Ruža je javno a i meni osobno izjavila da nema ništa s HDZ-om te da su to podmetanja njenih protivnika. Očekivali smo samostalnu i jaku pravašku stranku te moguće koalicije s drugim pravaškim i sličnim strankama a dobili smo pljusku. Mi ćemo tu pljusku stoički podnijeti ali budite sigurni da vam nećemo okrenuti i drugi obraz.

BOG I HRVATI

mr. Ivan Šarić

<< Arhiva >>