Povijesna crtica (8) - Što je Ivo Sanader govorio u Vrgorcu 2007. godine

utorak , 20.11.2012.



Slijedeći tekst je već objavljen na ovome blogu, ali radi povijesnoga pamćenja nije ga loše ponovno citirati. Radi se naime o stranačkom izvještaju HDZ-a sa predizbornog skupa u Vrgorcu tijekom kampanje za Parlamentarne izbore 2007. godine.

U prepunoj dvorani u Vrgorcu obilježena je 17. obljetnica Hrvatske demokratske zajednice u Vrgorcu. Skupu na kojem je bilo oko 1000 članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice nazočili su predsjednik HDZ-a i Vlade RH dr. sc. Ivo Sanader, član predsjedništva HDZ, potpredsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Kluba HDZ-a Luka Bebić, politički tajnik HDZ-a, saborski zastupnik Mario Zubović, član predsjedništva, ministar financija Ivan Šuker, član predsjedništva, predsjednik ŽO Bjelovarsko-bilogorske županije Gordan Jandroković, saborski zastupnici Živko Nenadić, Kajo Bućan, Frano Matušić, glasnogovornik HDZ-a i Vlade Ratko Maček, gradonačelnik Splita, župan Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, Niko Bulić, direktor Hrvatske turističke zajednice, glavna tajnica Mladeži HDZ-a Katarina Marković.

Hrvatska demokratska zajednica će pobijediti na parlamentarnim izborima jer obećanja, za razliku od drugih, provodi u djelo, rekao je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader. Vrgorački kraj, u svojoj prošlosti, za trajanja polustoljetne komunističke diktature, pretrpio je strašne posljedice, poput gospodarskog zaostajanja, iseljavanja stanovništva i izolacije, rekao je predsjednik HDZ-a te naglasio da će krš Dalmatinske zagore ubrzo postati gospodarski najprosperitetnije i socijalno najsigurnije mjesto za život. Predsjednik HDZ-a dr. sc. Sanader rekao je kako će svi projekti biti dovršeni u roku, među kojima i tunel "Sveti Ilija" kroz Biokovo, kao i tunel Ravča-Drvenik, zahvaljujući kojem će Vrgorčani doći do mora za samo desetak minuta rekao je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader popraćen burnim pljeskom članova i simpatizera HDZ-a koji su nazočili obilježavanju 17. obljetnice HDZ-a Vrgorca. Gradit ćemo i most Komarna-Pelješac, provedbu projekta usuglasit ćemo s BIH, koja ima pravo na nesmetan prolaz ispod most, kao što i Hrvatska ima neotuđivo pravo povezivanja svog teritorija naglasio je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader. SDP i HNS neka se spreme za još jedan mandat u oporbenim klupama poručio je predsjednik HDZ-a i Vlade dr. sc. Sanader jer HDZ ima rješenja koja su dobra za Hrvatska, koja su dobra za sve hrvatske građane.

Izvor: HDZ, 2007.

<< Arhiva >>