Blog od Vrgorca grada slavi šesti rođendan!

srijeda , 14.11.2012.



Blog Vrgorska krajina osnovan je u Zadru 14. studenoga 2006. godine i danas se navršava šesta godina njegova postojanja.

Na blogu je u tom vremenu objavljeno 626 postova, odnosno 9 mjesečno ili 2 tjedno. Mjesec sa najviše postova je veljača 2012. godine (28), a mjesec sa najmanje postova je rujan 2010. godine (4). U šestogodišnjem razdoblju zabilježeno je nešto više od 522 tisuće posjeta stranici. Dnevna posjeta stranici kreće se oko 300-500 posjeta, što varira po danima.

Blog Vrgorska krajina osnovan je u vrijeme moga studiranja, kao pokušaj povezivanja sa Vrgorcem, u okolnostima kada sam iz njega bio fizički odsutan. Njegov karakter je uglavnom kroničarski i polemički. Internet (portali, blogovi) su općenito doprinijeli razvoju pluralizma i slobodnoga govora u svijetu, a isto se dogodilo u Hrvatskoj. Blog (i novine) otvorili su informacijska vrata. Građani sada dobivaju puno kvalitetnije informacije o tome kako njihovim novcem upravlja lokalna vlast, i imaju više argumenata za odluku o tome koju će političku opciju podržati. Ako mislite da to nije tako, prisjetite se samo vremena kada blogovi i portali nisu postojali. Na ovom blogu su svi mogli otvoreno reći što žele, mogli su predlagati, hvaliti i konstruktivno kritizirati. Neki su tu priliku iskoristili, drugi zloupotrijebili. Međutim, sve je to stvar kućnog odgoja, i blog je ništa drugo doli presjek ponašanja u društvu, u lokalnoj zajednici.

Blog će i dalje promicati razvoj civilnog i građanskog društva u Vrgorskoj krajini, a koliko će biti uspješan, to ovisi i o vašoj pomoći.

Živjeli!


P.S. Hvala Blog.hr-u na lijepim čestitkama. :)

<< Arhiva >>