U sudaru na Ajdanovcu poginula policajka Ivana Franić

petak , 19.10.2012.



U prometnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na cesti Vrgorac-Vina kod izlaza sa autoceste A1 na Ajdanovcu poginula je 38-godišnja policijska djelatnica iz Vina Ivana Franić. Nesreća se dogodila za vrijeme sudara u kojem je sudjelovao Ivanin Ford Focus i autobus Vijadukta koji prevozi radnike. Iako je hitna pomoć u najkraćem roku stigla na mjesto nesreće, pomoći nije bilo, rane su bile preteške i Ivana je preminula na putu prema KBC-u Split.

Ova nesreća rastužila je Vrgorac. U tragediji je izgubljen mladi život, život vrlo drage i pozitivne osobe. Nesreća mi pada još teže jer je Ivana članica moje rodbine u Vinima. Kada se jedna ovakva nesreća dogodi, čovjeku se stalno kroz glavu vrte misli o ranjivosti i krhosti života.

Pitanje je je li se ovakva nesreća mogla izbjeći. Policija će sigurno istražiti svaki detalj ovakve nesreće, posebno zato što je stradala Ivana bila njihova pripadnica.

Kako stvari stoje, autobus Vijadukta kretao se od Vrgorca, a Ivana iz smjera Vina. Na traci od Vrgorca ovih su dana trajali radovi, pa je na sred trake postavljen znak koji je na to upozoravao vozače. Neki od vozača su proteklih dana govorili da je stavljanje znaka na sred ceste vrlo opasno, jer vozači će ga većom brzinom htjeti izbjeći, a tada uvijek postoji opasnost od dolaska automobila iz drugog smjera. To se izgleda nažalost jutros i dogodilo. A što tek reći o onom prastarom autobusu koji je prevozio radnike... Ne treba ni govoriti da se na istom mjestu u posljednjih godinu dana (otkada je autocesta Ravča-Vrgorac otvorena) dogodilo već nekoliko nesreća i mnogi su upozoravali da se sigurnost na toj dionici mora povećati ili će netko nastradati. Posebno zato što vozači pristigli sa autoceste, navikli na velike brzine na toj prometnici, ulaze na državnu cestu prevelikom brzinom (valjda će se netko pozabaviti i Georadovim kamionima koji kroz Vrgorac i okolna mjesta jure kao na utrci). Sada će na sigurnosti ceste vjerojatno nešto raditi, ali sve je to kasno, prekasno...

Ivana, počivala u miru...

<< Arhiva >>