Radno vrijeme vrgorskih kafića produljeno do 2 sata iza ponoći

srijeda , 12.10.2011.

Na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak donesena je odluka o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata (kafići, restorani) na području Grada Vrgorca do 2 sata iza ponoći.
Odluka je obrazložena željom predlagača da se mladi ljudi vikendom zadrže u Vrgorcu, odnosno da se u alkoholiziranom stanju ne upuštaju u odlaske u Hercegovinu, kako ne bi dolazilo do različitih incidenata, mahom prometne prirode.
Tijekom rasprave vijećnici su upozorili na negativne pojave uništavanja gradske imovine uzduž Pijace tijekom vikenda. Istaknuto je kako mladi ljudi, mahom maloljetnici, vikendom vandaliziraju gradske prostore u okolici ugostiteljskih objekata nakon njihova zatvaranja u ponoć. Kako je istaknuto, stanari se bune zbog buke i dernjave do pet ujutro, te zbog desetaka razbijenih boca i čaša duž ulice. Kritiziran je rad policije koja takve pojave uglavnom samo promatra sa strane i ne djeluje, mada je poznato da osobe mlađe od 16 godina mogu biti vani bez nadzora roditelja samo do 23 sata. Vijećnici su zahtijevali od gradske uprave da pokuša djelovati kod policije da se takve negativne pojave spriječe u budućnosti.

<< Arhiva >>