KOMUNALNO: Novi cjevovod do pročišćivača riješiti će probleme kanalizacije u Vrgorcu

utorak , 20.09.2011.

Na blogu se ovih dana pisalo o problemima sa mirisima kanalizacije nakon izmjene njezinih dijelova proteklih mjeseci. Vezano za temu, primili smo priopćenje tvrtke Komunalno d.o.o. Vrgorac koje prenosimo u cijelosti:

KOMUNALNO D.O.O. VRGORAC
Težačka 8, 21 276 Vrgorac

Broj: 492/11
Datum: 20. rujna 2011. god.

PREDMET: Problematika kanalizacije u ul. Tina Ujevića u Vrgorcu

U ulici Tina Ujevića gdje je postojala stara kanalizacija, istu je trebalo sanirati jer su postojeće cijevi bile dotrajale što se je ustanovilo snimanjem pomoću kamere. U postupku javne nabave koji je bio raspisan javila su se dva ponuđača, te je sukladno Zakonu o javnoj nabavi izabran najpovoljniji sa kojim je sklopljen ugovor i koji je izvršio sanaciju cjevovoda u dužini od 210 metara, a isto tako izvršio je i sanaciju okana.
Po sanaciji navedenog cjevovoda, dostavljena je snimka novog cjevovoda, a izvršeni posao, pregledao je i ovjerio nadzorni inženjer koji je imenovan za tu prigodu.
U posljednje vrijeme, a i prije, iz okana se čuo miris kanalizacije koji proizlazi iz dijela kanalizacije koji se nalazi nizvodno od ulice Tina Ujevića prema Planoj. Snimanjem tog dijela kanalizacije ustanovljeno je da na tom dijelu postoje džepovi koji u sebi sadrže ostatke fekalija te u određenim uvjetima ispuštaju miris koji se širi vertikalom do ulice Tina Ujevića, koja je za sada najviša točka kanalizacijskog sustava.
Da bi se donekle ublažio utjecaj tih fekalijskih ostataka, ispod poklopaca okana stavljena je brtva, jer su na tom dijelu izbijali mirisi, a izmjena poklopaca šahtova nije bila predmet navedenog ugovora.
Izbjegavanje neugodnih mirisa eliminirat će se u potpunosti u onom momentu kad se kanalizacija koja ide ulicom Tina Ujevića prebaci na novi cjevovod koji ide dijelom Domobranske ulice i ulicom Put Plane te dovedi fekalijske vode u pročišćivač. Isto tako je predviđeno projektom da se u najvišim točkama kanalizacije postave odušnici koji će eventualne neugodne mirise odvesti na unaprijed predviđena mjesta koja je planirao projektant, a koja neće nikome smetati.

Direktor:
Boris Erceg, ing.

<< Arhiva >>