U prodaji 28. broj Vrgoračkih novina - prvih novina Vrgoračke krajine

petak , 27.05.2011.

Iz tiska je izašao 28. broj Vrgoračkih novina. Na 36 stranica donosimo čitav niz zanimljivih članaka o događajima i ljudima Vrgorske krajine.
Povodom navršavanja polovice mandata gradske uprave razgovarali smo sa čelnicima političkih grupacija u našem gradu. Donosimo tako intervjue sa čelnikom Nezavisne liste Miljenkom Pivcem i predsjednikom GO SDP-a Vrgorac Radom Bobancem. Donosimo i razloge odbijenice koju nam je dao gradonačelnik Boris Matković na upit za intervju, te objašnjenje predsjednika GO HDZ-a Vrgorac Ivice Pandžića povodom iste teme. Donosimo i pregled rada triju najvećih političkih grupacija (HDZ, NL, SDP) u posljednjih godinu i pol dana.
U ovom broju analiziramo razloge neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na javnim i privatnim površinama u našem gradu i prognoziramo kakve će to posljedice imati za kandidature vrgorskih projekata u fondovima Europske unije. Donosimo i opširan izvještaj sa 14. sjednice Gradskog vijeća Grada Vrgorca gdje se najviše raspravljalo o infrastrukturnim projektima koji su trenutno u tijeku: zaobilaznici, čvoru Vrgorac, srušenim lokalnim cestama, odlagalištu Ajdanovac i slično.
Analiziramo zašto je zapeo početak projekta hitne privremena sanacije odlagališta Ajdanovac. Tu su izvještaji sa Dana jagoda, Dalmacija Wine Expo-a i drugih društvenih događaja u našem gradu. Donosimo i književni pokušaj naših čitatelja – priču „Kako su Ante i Mate smiš(lj)ali povijest“.

Uz sve navedeno, u novini se nalazi i cijeli niz vijesti i vjestica iz Vrgorske krajine, osvrt na sportske događaje, Vrgoračka vaga, kolumne „Pogled unazad“, „Rock tragovi“, filmske preporuke, Izvori za povijest Vrgorske krajine, nagradna osmosmjerka, rubrika „Bez komentara“ i slično.

Svoj primjerak Vrgoračkih novina u Vrgorcu možete kupiti u trgovinama Jukić, diskontu Pivac, trgovini Ante, trgovini Mario i pekarni Jadran.
Izvan Vrgorca novine će biti dostupne za nekoliko dana i to u: Makarskoj (Diskont Pivac, Zrinsko Frankopanska 36), Splitu (Mesnica Pivac, Stari Pazar bb), Zadru (Mesnica Pivac, Dalmatinskog sabora 2) i Zagrebu (Profil Megastore, Bogovićeva 7).

<< Arhiva >>