Orfej i Euridika: Bravurozan nastup mlade glumačke družine

ponedjeljak , 09.05.2011.

Sinoć je amaterska glumačka skupina „Alter ego“ u višenamjenskoj dvorani Grada odigrala adaptiranu predstavu „Orfej i Euridika“. Pred dupko ispunjenom dvoranom dvanaestoro vrgorskih maturanata izvelo je bravurozan nastup, čime su čak nadmašili lanjsku predstavu o Hamletu. Predstava „Orfej i Euridika“ govori o Orfeju, popularnom pjevaču i glazbeniku koji ide u potragu za suprugom Euridikom u podzemlje kojim zapovijeda Had. Na svome putu susresti će brojne mitološke likove s kojima vrši mnogobrojne dijaloge, a koji su, u sarkastičnoj i parodnoj adaptaciji Davora Šegote, nasmijali publiku do suza.

Predstavu je izvela standardna glumačka družina „Alter ega“: Luka Antunović (Orfej), Martina Jakičević (Euridika), Senka Jukić (Perzefona), Ivan Šalinović (Had), Sara Bunoza (Haron, Kasiopeja), Antonija Šalinović (redar), Antonia Gašpar (Elektra), Emanuela Rešetar (Kalisto), Marina Polić (Muta), Marino Vujčić (Aristej, Sizif) i Nikola Tolj (Tantal).

Na koncu se svakako mora čestitati spomenutim mladim Vrgorčanima na trudi, želji i kreativnosti koju su sinoć prikazali, kao i njihovom mentoru, makarskom umjetniku Davoru Šegoti, te Gradskom kulturnom središtu koje je sve i organiziralo. Valja spomenuti i izvrsne kostime koje je izradila Marija Ivanković.

No u svemu ovom uvijek ima jedno -ali. Svaki put kad gledam naše mlade Vrgorčane kako iskazuju svoju kreativnost i znanje u jednu ruku se zaista razveselim što je Vrgorac rasadnik takvih talenata, a u drugu ražalostim, svjestan činjenice da će većina tih mladih ljudi dogodine otići studirati na brojne hrvatske fakultete, ali se neće vratiti u svoj rodni grad. No, tko zna, možda budućnost donosi pozitivne promjene.

<< Arhiva >>