Promet Makarska ukinuo linije Vrgorac - Split (11h) i Split - Vrgorac (17h)

ponedjeljak , 02.05.2011.

Putnici iz Vrgorca ostali su prije nekoliko dana neugodno iznenađeni najnovijim odlukom autobusnog prijevoznika Promet Makarska koji je ukinuo liniju Vrgorac-Split u 11 sati, te liniju Split-Vrgorac u 17 sati. Obje linije imale su velikog značaja za Vrgorčane, posebno studente, te umirovljenike koji su autobus koriste za posjet liječnicima u Splitu. Ostale su još samo Prometove linije Vrgorac - Split u 5 sati ujutro i Split - Vrgorac u 10.45 sati.

Kako se doznaje iz Prometa, linije su ukinute samo privremeno, dok iz Ministarstva prometa i veza ne dođu potrebne dozvole za tehničku ispravnost autobusa. Kada će to biti, nismo mogli saznati.

Najnovija odluka Prometa Makarska stvorila je velike probleme vrgorskim putnicima. Mnogima su planovi za posjet liječniku, odlazak na fakultet ili posao odgođeni i bez ikakvih su saznanja koliko će ovakvo stanje potrajati.

Imamo li na umu problem Stupice i teškoće koje normalnom prometovanju pričinjavaju radovi na cestama u Vrgorcu i autocesti, te najnovije ukidanje linija prema Splitu, moramo konstatirati kako je Vrgorac praktički u stanju teške, neću reći elementarne, već prometne nepogode. Nadležni nas stalno uvjeravaju da moramo pričekati, da će se situacija srediti, ali svaki dan je sve gore. Zaista se nadam da će se lokalne vlati angažirati i natjerati ministarstvo i prijevoznika da rade svoj posao. Ako Prometovi autobusi ne valjaju, neka uvedu nove. Svejedno, samo trenutno stanje se ne smije održati.

<< Arhiva >>