POVIJESNI IZVORI (2) Gradonačelnik Boris Matković povukao ostavku

subota , 11.12.2010.

VRGORAC - Nakon što je na sjednici dobio jednoglasnu potporu svoje stranke i Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a za dosadašnji rad kao i planske aktivnosti u preostalom dijelu mandata, vrgorački gradonačelnik prof. Boris Matković povukao je ostavku na tu dužnost naslovljenu Gradskom vijeću Vrgorca 31. kolovoza ove godine.
— Prof. Boris Matković, gradonačelnik grada Vrgorca, dobio je jednoglasnu potporu svih 17 nazočnih članova Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a za dosad učinjeno u vođenju grada i nastavkom mandata, te je shodno tomu povukao ponuđenu ostavku — stoji u priopćenju koje zajednički potpisuju Ivica Pandžić, predsjednik HDZ-a Vrgorca, i aktualni vrgorački gradonačelnik prof. Boris Matković.
Tako je s dnevnoga reda skinuta vruća vrgoračka tema, koja je više od 20-ak dana zaokupljala pozornost ovdašnje javnosti i izazivala različita nagađanja; od dolaska povjerenika Vlade RH u Vrgorac, izbora novog gradonačelnika iz redova radikalne struje HDZ-a ili tzv. utjecajnog lobija sa strane, do toga da će dogradonačelniku biti povjerena uloga vođenja grada, itd.
— Razlozi, naznačeni u formi osobne naravi koji su prof. Borisa Matkovića naveli da podnese ostavku nisu argumenti za odluku na takav čin niti je to naša stranka tražila — prokomentirao je kratko rezultate dvosatnog zasjedanja HDZ-a, koje je proteklo u dostojanstvenoj i tolerantnoj atmosferi, njegov čelnik Ivica Pandžić i potvrdio da nema krize gradske vlasti u kojoj na razini Gradskoga vijeća HDZ ima većinu sa svojih osam vijećnika. Ujedno je zaključeno da Gradsko vijeće Vrgorca nema što raspravljati o ostavci prof. Borisa Matkovića na dužnost gradonačelnika grada Vrgorca, te da će mu stranka u svemu i dalje biti pri ruci u obnašanju te odgovorne dužnosti.

TEKST: IGOR MAJSTROVIĆ
Slobodna Dalmacija, 06.09.2004.

<< Arhiva >>