Veterani obilježili 19. obljetnicu priključenja Vrgoračke satnije 4. brigadi

subota , 30.10.2010.

U spomen na priključivanje Samostalne Vrgoračke satnije 4. bojnoj Četvrte gardijske brigade „Pauci“, koje se dogodilo prvog studenog 1991. godine, dakle prije devetnaest godina, članovi udruge 4. gardijske brigade Vrgorac, na čelu sa Davorom Jovićem, položili su cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule branitelje na spomeniku braniteljima u Vrgorcu. U tome su im se pridružili članovi krovne udruge 4. brigade iz Splita i podružnice iz Metkovića, drugi veterani Domovinskog rata iz Vrgorca, te predstavnici gradske uprave. Posebni gosti bili su predstavnici veterana iz Čitluka, čije je prijateljstvo sa vrgorskim braniteljima već odavno poznato, a potječe iz vremena zajedničkih borbi u Hercegovini. Molitvu za sve poginule branitelje tom je prilikom predvodio župnik fra Petar Vrljičak.
Nakon polaganja cvijeća na spomeniku braniteljima, a potom i kod Centralnog križa na vrgorskom groblju, branitelji su prisustvovali svetoj misi u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije, nakon čega je uslijedio skromni domjenak.
Nakon uključenja u redove 4. gardijske brigade, članovi Vrgoračke satnije ratovali su na većini bojišta u Dalmaciji i Hercegovini. Tijekom rata poginula su tri pripadnika satnije – Robert Grizelj, Ante Gašpar i Ljubomir Erceg.

<< Arhiva >>