„Grinch“ Andrije Gašpara proglašen najboljim

subota , 09.01.2010.

U poslovnici Hrvatske pošte u Vrgorcu održano je svečano proglašenje pobjednika dječjeg likovnog natječaja „Božić u Vrgorcu“. Natječaj je proveden u organizaciji Vrgoračkih novina i Hrvatske pošte, i na njega se prijavilo 21 dijete sa ukupno 26 radova.
Vrgoračke novine i Hrvatska pošta pokrenuli su ovaj projekt kako bi potakli naše najmlađe sugrađane na društveni aktivizam u našoj lokalnoj sredini i jako smo zadovoljni odazivom učenika, na čemu njima i njihovim roditeljima srdačno zahvaljujemo.
Pristigli radovi izloženi su u poslovnici pošte u Vrgorcu i građani su glasali za svoje favorite slanjem dopisnica sa naznačenim rednim brojem likovnog rada za koji glasuju. U mjesec dana pristiglo je čak nekoliko stotina dopisnica.
Za najbolje Hrvatska pošta je osigurala bogate nagrade, dok su ostali sudionici nagrađeni malim poklonima Hrvatskih pošta. Za najbolji rad građani su izabrali crtež Grincha koji je u tehnici flomastera nacrtao Andrija Gašpar iz Umčana, učenik trećeg razreda osnovne škole. Za svoj rad Andrija je nagrađen digitalnim fotoaparatom. Druga je bila Ljilja Gašpar iz Umčana koja je nagrađena mini glazbenom linijom, a treća Lorena Turić iz Makarske koja je osvojila DVD player. Ostali mali sudionici nagrađeni su slikovnicama, raznim DVD-ima i igraćim kartama.
Ispred Vrgoračkih novina, nagrade je dodijelio zamjenik urednika, prof. Branko Radonić, a u ime Hrvatske pošte, Miljenko Borić, voditelj područja Makarska - Neretva.
Djeca su nakon završetka proglašenja bila vrlo zadovoljna i sretna i time je svrha natječaja i ispunjena. Glavna poanta natječaja bilo je sudjelovanje i aktivizam i djeca su to prihvatila na najbolji mogući način, zbog čega se nadamo da će Vrgoračke novine u budućnosti organizirati još sličnih projekata.

<< Arhiva >>