Vranjic kraj Splita

četvrtak, 12.10.2006.

Radnici Salonita ogorčeni, podijeljeni otkazi!!!

"— Spremni smo iznajmiti tvornički prostor na najmanje 10 godina i povezati ga sa susjednim brodogradilištem čiji smo vlasnici. U roku od mjesec dana od potpisivanja ugovora jamčimo početak proizvodnje, u što uključujemo i potpunu sanaciju terena od opasnog azbesta, za što imamo potporu Grada Solina, Županije i Ministarstva gospodarstva — kaže Mirko Rapić, vlasnik obrta "R.L.E.".
Prema njegovim riječima, jezgra cjelokupnog projekta je već dogovorena gradnja megajahti, dužine 55 do 90 metara, koja bi se obavila u partnertvu s Englezima s kojima je "R.L.E." osnovao tvrtku "Arista Nautika" sa sjedištem u Vranjicu.
— Nadležnim službama smo prezentirali naš plan koji smo izradili u suradnji s Hrvatskom udrugom sindikata, za koji postoje financijske garancije.
Mislim da je bruto plaća od 1200 eura koju nudimo radnicima dovoljno dobar argument za mogući posao. Ipak, ako ne bude interesa za realizaciju u Vranjicu, već imamo iskazan interes za zaključenje projekta u Rijeci — naglašava Rapić." (Slobodna Dalmacija)
12.10.2006. u 22:54 • 1 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.< listopad, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Ukratko o mistu

Vranjic je poluotok smješten sjeverno od Splitskog poluotoka, pokraj ušća rijeke Jadro. Prema najnovijim otkrićima hidroarheologa, smatra se da Vranjic datira iz prapovijesti.Toma Arhiđakon u 13.st. spominje Vranjic, kojega zove Hurania, kao otok, opisujući kako su Mlečani porušili kaštel nadbiskupa Bernarda na njemu, dok je u splitskom rukopisu Tomina kodeksa naknadno rukom dopisano: "Huragniz". Nazivaju ga i "Mala Venecija", a u mjestu se snimao i TV serija "Malo Misto". Susjedni otocic Sv. Barbare (zvan Barnarinac) u Kaštelanskom zaljevu, nekada omiljeno kupaliste Vranjičana, ali i Splićana, i danas okuplja mlade ljeti, u organizaciji eko-udruge "Barbarinac" iz Vranjica, koja tu ljeti organizira pravu feštu na dalmatinski način, želeći prije svega takvim akcijama učniti nešto više za taj mali otočić! Prema popisu 2001. u mistu zivi 1.196 ljudi!

Spjev "Biedna Mara"

Udova se Vranjica podigla
Uzdišući iz tihana mora,
Oko sebe gleda sretna brda,
Kako sjaju vedra i vesela,
Pa se moru oko sebi tuži;

A more joj u tihom talašcu
Nješto šapće, reko bi je tješi.
Ali puste na jednom radosti!
Sad se i njoj sunce ukazalo,
Sad je i nju sunce ukrasilo,
Sad u moru svoju ljepost gleda
Ko djevojka krasna u zrcalo.

Luka Botić, 1855.g.
Number of online users in last 3 minutes