Voip

četvrtak, 06.03.2008.

Free fixni broj u Italiji

Image and video hosting by TinyPic

Imate rodbinu, prijatelje, poslovne suradnike, ili vam jednostavno treba broj preko kojeg Vas neko može dobiti po lokaljnoj tarifi poziva, onda je Messagenet odličan odabir.

Inače, takvi brojevi se mogu dobiti u gotovo svim zemljama, pa i u HR, ali takve se usluge naplaćuju u većini slučajeva kod otvaranja broja cca 5 - 10 eura i isto toliko svaki mjesec, ovisno o zemlji.
Ovdje ću Vam prezentirati besplatnu inačicu takvog broja, koja radi provjereno ok.
Naravno, besplatno je samo korištenje u smislu da Vas neko zove preko njega, dok, u koliko bi Vi pozivali, takav poziv bi se naplatio po cjeniku, koji i nije baš tako povoljan kao kod Betamaxa.

Dakle, u koliko Vas neko pozove na taj broj za Vas je to potpuno besplatno, a to besplatno, zaista znači BESPLATNO. Pozivatelj plaća cjenu lokalnog poziva, što opet nije ni približno koliko bi platio da Vas zove direktno na Vaš fiksni ili mobilni telefon.
Mogućnost primanja faxa , nisam isprobao, ali piše da je i to Free. Zanimljiva mogućnost.

Što morate učiniti....
Popuniti pristupnicu, potvrditi klikom na link koji će te dobiti mailom, i setirati neki SIP telefon ( ja sam isprobao sa x-lite). Podatke za SIP , dobi će te mailom.
Svaki poziv koji je upućen na Vaš novi broj, prosljeđuje se na Vaš SIP telefon. U koliko ste nedostupni, postoji mogućnost sekretarice, koja primljenu poruku prosljedi na Vaš mail.

U koliko nemate neki sip telefon možete upotrebiti x-lite (softphon ) koji također radi ok.




- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #