Vision Thing

četvrtak, 29.03.2007.

#135- Body interference



So give in to the voice inside your head
Repeating everything you've said
Give in for the S in suicide
Give in to the pain
My Neo Geisha

From the bottom
Of my inflatable heart
I'll give you one chance to pray
For a happy end that doesn't exist
For a goodbye that's never been kissed

I catch you right before you fall
The 21st century doll
I see your face in a mirror ball

By Zeromancer


Iako ste mi tako okrutno popljuvali prošlu fotku i jadnu curu koja je sa impresivnom strpljivošću balansirala na rubu između života i smrti sve zbog zahtjevnog fotografa koji je poželio da mu pozira i kao kaskader, ipak sam se odlučio staviti još jednu „modnu“ fotografiju.
Možda tek toliko da utvrdim da sam ipak ja gazda na ovom blogu i ako učim i pokušavam usavršiti nešto, onda to želim i pratiti i svojim vizualnim blog dnevnikom.

Moram priznati da sam o studijskoj rasvjeti, načinu rada i samom studijskom snimanju naučio u ovih mjesec dana više nego u cijeloj školi i to me totalno ispunjava, do te mjere da već na jedan novi i puno slojevitiji način gledam na fotografije.
Mali ali značajan korak u naprijed.

Ukoliko ste više od jednom zalutali, na ovaj moj foto blog, valjda ste shvatili da me ovdje ne zanima baš klišeizirana svakodnevna fotografija kakvih se na tone može pronaći bilo gdje.
Uvijek me više zanimalo ono drugačije, fotografija koja proizvodi snažniji psihološki afekt i isprobava sve mogućnosti dužeg ostajanja u našoj svijesti.

Zato sam ugnjavio Tamaru na ovu, nimalo uobičajenu pozu. Potpuno neprirodno držanje ruku trebalo bi naizgled izmijeniti našu percepciju o modelu. Zapravo na prvi način, čini se da joj je glava „zašarafljena“ naopako , a unatoč tome poštuju se sva opča pravila, pa čak je i sama odječa dovoljno izražajna, za recimo modnu fotografiju.
Dakle, za ovu igru nije potreban Photoshop, samo malo mašte.

29.03.2007. u 13:10 • 27 KomentaraPrint#

srijeda, 28.03.2007.

Hail to the King - CS3 je stigao.



Ono što je za online gamere pojava Warcraft dodatka, za Windows svijet pojava Viste, to je za svijet fotografa, dizajnera, web mastera i općenito multimedijalnih umjetnika pojava novog Adobe CS3 paketa.
I bilo dali se radi na Windows ili Mac platformi, primijetiti ćete jedinstveni sjaj u njihovim očima.

Dakle, marketinška hipnoza iz Adobe utvrde kaže da se radi o naj uzbudljivijem lansiranju njihovih proizvoda- ikada, a uz to u prilog išlo je i predstavljanje live from New York (a nije Saturday Live).
PO običaju Adobe je objedinio svoje proizvode u par paketa, ovisno o afinitetu i branši kojom se bavite ; web, dizajn, video i naravno jedan (MASTER) sve živo unutra- paket.

A osim novih verzija več odavno hvaljenog do nebesa Photoshopa, In Designa, Acrobata, tu su i „usavršeni“ Dreamweaver, Flash i Fire Works, donedavno ponos Macromedie koju je Adobe uspješno konzumirao po tržišnom principu: We are the Borg. Existence as you know it is over. We will add your biological and technological distinctiveness to our own.

A na zadovoljstvo nas malenih korisnika, jer eto i Flash sada ima bolju podršku za Photoshop, a sanjiva vjeverica (Dreamweaver) još bolje jede iz ruke.
Inače kod Adobe paketa uvijek se inzistira na što boljoj suradnji među programima, a sada je ta suradnja donekle proširena i na Microsoft Office pakete, koliko god to bilo peckavo, za obije strane, ali ipak profitiraju upravo korisnici.

Svaki od programa, da bi zaslužio svoju novu verziju može se pohvaliti nekim od novosti kao recimo:
Photoshop: Većinu sam več objasnio u recenziji Beta verzije, a novost je da Photoshop sada dolazi u osnovnoj i ekstendend verziji koja je sposobna prepoznati 3D objekte, te ih editirati, sređivati im texture. ali i raditi sa videom uz 32 bitnu HDR podršku ...itd.
Što nas čeka u verziji CS4 ? Adobe 3DStudio Max, Maya & AutoCad?

-In Design:jedva čekam da ga isprobam jer mi sama informacija o radu sa photoshop layerima, smart komandama i fiterima jednostavno nije dovoljna. I need more. Nekad smjelo najavljivan kao wana be Quark killer, danas je program bez premca za DTP prijelom i od njega se ne očekuje ništa manje od toga.

-Acrobat: osim objedinjenja dokumenta spremnih za tisak po principu što vidiš to dobiješ, sada uspješno spaja i Microsoft Ofice komponente, kao i Cad i 3D dokumente pa tako dolazi i u posebnim paketima ovisno o broju mogućnosti.
Pametan mali, ali traži i preko 2 -3 GB prostora na HDD u punoj veličini i mogućnostima kojih je stvarno prepun. Sam reader, naravno, i dalje je besplatan.

-Dreamweaver : Čemu trošiti riječi. Tu je samo pod novim logom. Huray! Može prepoznati u čemu će se klati Firefoks sa IE7 s obzirom na vaš kod???

-Flash : Definitivno najvrjednija Adobe lovina iz braka sa Macromediom, sada u potpunoj suradnji sa Photoshopom i PSD fajlovima, layerima, videom… samo je mašta granica.

-Premiere i After Effects:Editiranje videa za sve profesionalce i wana be pro hoby korisnike. Premiere CS3 se zahvaljujući C2D Intelovim procesorima uspješno vrača i na Mac platformu. NAravno i na PC-u traži procesor sa 64 bitnim instrukcijama, a pokoja jezgra više nije na odmet uz obečanje real time editinga videa.

-Light Room: Osvojio je fotografe još u prvoj beti. Ne ovo NIJE PREGLEDNIK SLIKA, ovo je punokrvni alat za editiranje fotografija, Bog RAW formata i meta tagova i prvi izbor svakog fotografa u borbenom kompletu. Za dizajnerski zahtjevnije stvari van domene same fotografije ipak postoji i Photoshop uz Bridge.

-SoundBooth :Pojevši par starih dobrih programa nastao je Adobe Audition. Apetiti su narasli a vrlo dobar program za obradu zvuka sada je prilagodljiviji široj publici uz novo ime. Pošto je suradnja ključ, naglasak je i na popratnu obradu zvuka za vaše (Premiere- After Effects) video uratke.

Bilo bi OK da spomenem još i Ilustrator,( legendarni vektorski alat izgledom sve više nalik Photoshopu. Corel mu ostaje jedina konkurencija) Fireworks (drago mi je da je preživio tranziciju), Encore (do sada podosta komplicirani program za izdradu DVD-ova, sada dolazi uz Premiere sa podrškom za Blue-ray diskove.) , Bridge (ako se ništa nije promijenilo dolazi uz Photoshop zajedno sa stock fotkama- online), Contribute (sada uz uploud sajtova nudi i osvježavanje Blogova, pa čak i direktno iz Worda (!?)), Version Cue(korisna tvarčica kad više ljudi radi na istom projektu, a vrijeme izmiće), Acrobat Connect( web konferencijski server za 40$ mjesečno) i Dinamic Link (pomaže u spajanju videa i zvuka između Premijera i After Effektsa , Encorea..), On Location ( pomaže pri skidanju videa i u HD tehnologiji direktno na disk, bilo da se radi o laptopu ili radnoj stanici), te misteriozni kode maker za sve platforme Adobe Apolo.

Naravno tu nije kraj popisa programa, jer dečki i cure z Adobe-a su bili vrijedni, nove ikonice u obliku kockica zastupljenih po određenom djelu spektra, ovisno o namjeni programa, uspješno su bačene pred nas. Čekamo samo da ih isprobamo i na vlastitim računalima.
Neznam kako vi, ali ja se veselim ko' malo djete. A cijena..hm..uh :D
Od $400 + za mini nadogradnju do $2.500 za cijeli aražman.


28.03.2007. u 15:15 • 22 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 26.03.2007.

#134- We're falling from the sky...tonight



And now I'm flying like an angel to the sun
My feet are burning and I grab into another world

I can fly so high, I can fall so deep
But who do I see comin' up the track
A little green man with the snowboard on his back

By GUANO APES


. . .

Na malenom dislplayu Canona 350D, nisam skužio da su zbog skoka vrhovi nogu zblurani, inače bi povećao brzinu zatvarača. Morat ću nabaviti pod hitno Canon MARK III :)
Snimano je sa studijskom rasvjetom

Iso: 100
100/11
Canon 350D

Model: Simona
Agencija: Midiken

26.03.2007. u 14:01 • 20 KomentaraPrint#

srijeda, 21.03.2007.

#133- Planet Bundek


Theres a starman waiting in the sky
Hed like to come and meet us
But he thinks hed blow our minds
Theres a starman waiting in the sky
Hes told us not to blow it
Cause he knows its all worthwhile
He told me:
Let the children lose it
Let the children use it
Let all the children boogie

By David Bovie


Ukoliko vam se svidjela moja mala planeta Bundek, sigurno se i pitate : kako je on to napravio. Zapravo stvar je jako, jako jednostavna. Pa evo, sada ću vam podosta pojednostavljeno i objasniti.
Inače baš fotku s Bundekom sam vidio i prije nekog vremena kod foto kolege Sonica, a stvarno me nadahnuo za te „Little Planets“ kolega sa Flickera, fotografski genijalac sa impresivnim foto istraživanjima koji se krije iza nicka Pisco Bandito, a njegova galerija, nepresušan je izvor inspiracije i zvukova poput: „woow!“

Mr. Bandito mi je objasnio da za svoje stereographic panorame uglavnom radi panoramske fotografije sa 360x180 stupnjeva koristeći programčić HUGIN.

No ja ću vam objasniti kako to napraviti malo jednostavnije, koristeći Photoshop.
Ukoliko imate neku od novijih CS verzija, uspjeh je samo par klikova od vas.
Krenimo redom, kao u kuharici:

.
1.Snimite niz fotografija iz kojih ćete napraviti Panoramu. Recimo 5-6 fotografija u redu tako da se okrećete pomalo oko svoje osi poslije svakog snimka.
Ono što morate paziti je, da u svaka nova fotografije, na rubovima sadržava i dio prizora koji ste uhvatili i na onoj prošloj, kako bi ih program automatikom mogao logično spojiti.

2.Snimljene fotografije od kojih čete napraviti panoramu učitajte u Photoshop koristeći alat PHOTOMERGE.
Pronaći ćete ga pod: File -> Automate -> Photomerge.
Ukoliko ste složili dobar niz za Panoramu, Photoshop ce ju automatski spojiti, u suprotnom, tražiti će vašu intervenciju. Dobivenu panoramu kropajte u kompletnu sliku tako da sa Croop Tool (C) alatom odrežete dijelove gore i dole gdje imate praznine.

3.Kada ste dobili panoramu, pola posla je gotovo. Sada ju trebamo malo prilagoditi. Ukoliko niste snimali baš 360 stupnjeva, nema problema, malo ćemo varati na horizontu da nam se krajevi panorama „bezbolno“ spoje.
Proširite sliku sa alatom Croop Tool (C), tako da dodate malo mjesta. Zatim duplicirajte Layer vaše panorame i okrenite ga horizontalno.
Edit -> Transform -> Flip Horizontal

4.Sada ste dobili dva layera koje treba složiti da vam krajevi budu jednaki, pa je najbolje da gornji layer povučete i donekle izbrišete dio slike koji se poklapa sa donjim layerom. Tako radimo lažnu refleksivnu panoramu, ali sve u svrhu da, ako niste previše vješti u Photoshopu, ipak uspijemo na kraju dobiti savršenu planetu bez vidljivih šavova.

5.kada ste uspjeli dobiti jedinstvenu refleksivnu panoramu kojoj su obje strane iste (samo refleksivne), spojite ta dva layera. U layer paleti spojiti ih sa Flaten Image.

6.Sada vašu panoramu treba pretvoriti u sliku jednakih stranica.
Da bi stvorili ovo bizarno čudovište, aktivirajte Image -> Image size i isključite kvačicu na opciji Constrain Proportions. To vam omogućuje postavljenje vrijednosti Height identično onoj Width, recimo 10 x 10 cm ( pri 300 dpi) .

7.Kocku koju ste dobili od vaše panorame, sada zarotirajte za 180.
Dakle: Image -> Rotate canvas -> 180 i postavite vaš mali svijet naglavačke.

8.Napokon idemo napraviti planetu. Aktivirajte Filter -> Distort -> Polar Coordinates. Odaberite Rectangular to polar i klik OK.

9.Čestitam, osjetite božansku nadmoć, stvorili ste svoju prvu planetu.
Za kraj ju poput mene ukrasite sa nekim začinima, dopunite nebo ako treba itd, sredite jezero, smjestite negdje Bandića… itd.

Uglavnom, najvažnije kod Photoshopa – igrajte se, shvatite ga kao mali alata za vježbanje kreativne inteligencije, isprobavajte, snimite svoj kvart, grad, igrajte se i saznajte što sve možete napraviti.

Za veču fotku KLIK OVDJE!


21.03.2007. u 13:00 • 25 KomentaraPrint#

utorak, 20.03.2007.

#132 - Tarantino Style



There's a shark in the pool
And a witch in the tree
A crazy old neighbor and he's been watching me
And there's footsteps loud and strong coming down the hall
Something's under the bed
Now it's out in the hedge
There's a big black crow sitting on my window ledge
And I hear something scratching through the wall

What should I do I'm just a little baby
What if the lights go out and maybe
And then the wind just starts to moan
Outside the door he followed me home
Now goodnight moon
No it won't be too soon 'til I say
Goodnight moon

By Shivaree


: : :

Fashion photo practicing....

Canon EOS 350D
Tamron AF Aspherical XR Di 28-300



20.03.2007. u 15:01 • 24 KomentaraPrint#

srijeda, 14.03.2007.

#131 - Vuk dlaku mijenja, ali...



I feel a change
back to a better day
(shape shift)
hair stands on the back of my neck
(shape shift)
in wildness is the preservation of the world

so seek the wolf in thyself

(shape shift) nose to the wind
(shape shift) feeling I have been
(move swift) all senses clean
(earth's gift)back to the meaning,
back to the meaning of wolf and man

By Metallica



Nadam se da Vam se sviđa moj maleni shape shift, redizajn bloga.
Vrijeme je da moj foto blog bude malo ozbiljniji profesionalniji.

Za početak moram zahvaliti kolegici Adriani Dasilvi za inspiraciju i HTML/CSS Morpiusu, Obi One, 2 i 3 Kenobiju; Mr. Prokletom za pomoć sa zlim i za moj vizualni mozak neshvatljivim, a tako prijeko potrebnim Matrix kodom.

Dakle iako nastavljam u dosadašnjem stilu, nadam se da će Moj Vision Thing ipak biti malo uglađeniji, i dalje punjen sa fotkama koje definitivno nisu uobičajene, a kad mi vrijeme dozvoli, tu su ponovo tutorijali, recenzije itd…
Za početak moram odraditi što sam obećao, tj. ponoviti HDR osnove.
To me dosta ljudi zamolilo, naročiti poslije izlaska novog broja hrvatske verzije franšize Digital Photo magazina u kojemu su popljuvali HDR tutorijal kao nerazumljiv.

No do sve ovisi o fragmentima mojeg slobodnog vremena, ne samo moje volje;)

Inače redizajn bloga uvjetovan je novim dizajnom moje web stranice DominionArt dizajnerskog & foto studija koja će se uskoro također reinkarnirati.
Novost je da svaku fotografiju objavljenu na Vision Thing Blogu možete naručiti i kupiti, naravno ne kao nekakav ink jet isprint, nego kao pravu, uokvirenu fotografiju u dimenzijama do 30x40 cm.

Enjoy & dobro svjetlo vam želim ;)

SadisticoShy

14.03.2007. u 12:00 • 38 KomentaraPrint#

četvrtak, 08.03.2007.

#130 - Learning to fly



Into the distance, a ribbon of black
Stretched to the point of no turning back
A flight of fancy on a windswept field
Standing alone my senses reeled
A fatal attraction holding me fast, how
Can I escape this irresistible grasp?

A soul in tension thats learning to fly
Condition grounded but determined to try
Cant keep my eyes from the circling skies
Tongue-tied and twisted just an earth-bound misfit, i

By Pink Floyd


Canon EOS 350D
Tamron AF Aspherical XR Di 28-300

1/500 @ f10
ISO: 320
Local Lenth: 300mm

. . .

Hvala za prijeđenih 80 000 na brojaču ;)

08.03.2007. u 13:00 • 15 KomentaraPrint#

utorak, 06.03.2007.

#129 - Anđeo prosvjetiteljstva



We've lost the light another night
Kill these days and make them go away
Skulls on fire
The burning faces know iall hope is gone
Would you lie in wait or
Would you kill your brother
Would you offer out your hand
Then unleash the dagger

Black angel, white angel
Kneel down and lick from the razor
Dark angel, light angel
Come down and lay in the danger

By Danzing



Starčevićev dom. Kupola iznad gradske knjižnice. (pored Glavnog kolodvora)

Canon EOS 350D
Tamron AF Aspherical XR Di 28-300

06.03.2007. u 13:09 • 10 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 05.03.2007.

#128 - Koncertna fotografija- Iva



I see a red door and I want it painted black
No colors anymore I want them to turn black
I see the girls walk by dressed in their summer clothes
I have to turn my head until my darkness goes

By Roling Stones


Nekoć davno postajala je šumica…
Hm ne to. Nekoć davno kad sam bio mali tadašnja TV Zagreb uz Olivera, Helgu i Sašu Zelepugina bila je pojam za visoke standarde profinjenog i dobrog ukusa.
Tada smo bili nekako Europa prije Europe…danas smo postali balkan pred Europom. Ili sam ja bio jako mali i sve sam to sanjao…

Naime o ovogodišnjoj ge-Dori sve je već rečeno. Zapravo sve je već rečeno prošle godine kad se pogleda koja je pjesma tada pobijedila.
Meni su ipak tehničko-ugođajni favoriti bili opet Kraljevi „cest is d' allways 2nd best“ Ulice.
Ali kad se sjetim hm…Gandalfa i trola kojipjeva s njim, mogu samo čestitati Dadi i Ivi.
Ako ništa dugo, drago mi je da su na geDori pobijedili totalni autsajderi, tako mi kredita u Hipo banci :D

Vidio sam po raznim forumima, ljudi su popizdili oko Dore, pjesme, pobjednika. Ne kužim zašto.
Ljudi to vam je Dora, To nema veze s mozgom. Davno je to isparilo iz katedrale hrvatskog ..khm duha :)
Prošle godine je pobijedila ojkavica ŠTIKLA, za sve one koji su živjeli ispod kamena.

Mislim na to trebate biti spremni kad vidite Fodora i onog drugog debljeg – kao lošu kopiju viceva o Muji i Hasi, samo bez humora.
E, da. Pošto sam čekajući pomrčinu mjeseca bio prisiljen gledati taj tv…hm..show, Čestitam Nikolini Pišek na pokušaju duhovitosti ;) bar je neko pokušao i uspio :D
Gledajuči sve to jućer na Špitzi, nisam niti primjetio razliku od malnoarove "Noćne More - Dore"

Iva sretno u Finskoj. Pjevajte na engleskom, „da vas ceo svet razume“ :) rok se dobro drži ovih godina, :)

Fotka s Ivom snimljena je za sada bivši band „Paint it Black“, bivši Ivin band.
Malo bolji i žešći od trenutnog :) :) :)

05.03.2007. u 14:00 • 6 KomentaraPrint#

nedjelja, 04.03.2007.

#127 - Total Eclipse Of The Heart



Canon 350D
f:6.2 1/250
ISO: 100

Tamron Aspherical XR
28 - 300 mm

Fotkano sa vrha zgrade, uz pomoć stativa i daljinskog okidača za fotoaparat + ja koji stojim ispred fotića i štitim ga od vjetra kako bi ostao miran. Da naravno da sam se malo smrzao :)


The 28th day
She'll be bleeding again
And in lupine ways
We'll alleviate the pain

Unholy water
Sanguine addiction
Those silver bullets
A last blood benediction

It is her moon time
When there's iron in the air
A rusted essence
Woman may I know you're there

Hey wolf moon
Come cast your spell on me
Hey wolf moon
Come cast your spell on me

Don't spill a drop dear
Let me kiss the curse away
Yourself in my mouth
Will you leave me with your taste?

Beware
The woods at night
Beware
The Lunar light

So in this gray haze
We'll be meeting again
And on that great day
I will tease you all the same

By Type 0 Negative

04.03.2007. u 12:01 • 15 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>



< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Pisanje tintom, pisanje svjetlom

Vision Thing fotografski blog, iza kojeg se krije Deyan Barić. Profesionalni i freelance fashion fotograf, dizajner, kolumnist i IT novinar, fotografski recenzent i vizualni astronaut koji hvata svijet u vlastite kadrove uz ovisnost o glazbi i umijetnosti! 
 
free webpage counters

Link me baby!


SPONZORČAD:









* * *






* * *








* * *


Conections









©OPYRIGHT NOTICE

 Sve, izložene fotografije, na ovom blogu, autorsko su djelo (iza kojeg stoje godine iskustva, i mnoštvo skupih i neuspjelih pokušaja i sati i sati rada) čiji sam vlasnik , isključivo ja, kao autor. Stoga su fotografije zaštićene po zakonu o autorskim pravima; masivnom bejzbol palicom i željeznim kapicama mojih Doc.Martens čizma. No ukoliko vam se pojedine slike svide i želite ih isprintane nakeljiti doma na zid, biti će mi drago, no ukoliko vas pri tome peče savjest, vas kao dobre i nadasve plemenite duše, moj žiro račun stoji vam na raspolaganju, a pošto su umjetnici uvijek bez para, i malo je puno :) Dakle: 2484008-3201948281 -Raiffeisen Bank Želite li neku sliku, kao ukras na svome zidu imati u punoj raskoši, razlučljivosti , u velikom formatu i na foto papiru jer baš mislite da će vam po feng-šuiu oplemeniti životni prostor, naručite ju preko mojeg mejla : sadisticoshy@dominionart.net ajsikju:9826871

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada.