Brzi vegeterijanski ručak

petak, 01.07.2011.

Jednostavni rižoto

Sastojci:
60 dag rajčica
35 dag riže
0,5 dl ulja
3 režnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
pola žličice šećera
peršinovo lišće
sol, papar

Rajčice uronite nekoliko minuta u vrelu vodu. Zatim ih ogulite i narežite na komadiće. Češnjak i peršunovo lišće sitno nasjeckajte. U prikladnoj posudi na ulju na umjerenoj vatri popržite nasjeckani češnjak i peršinovo lišće. Čim iuk počne mijenjati boju, uspite narezanu rajčicu. Posolite i umiješajte šećer. Pirjajte petnaestak minuta na srednjoj vatri, a tada uspite rižu. Nastavite kuhati na srednjoj vatri dok se riža ne skuha. Povremeno promiješajte i po potrebi dolijte malo tople vode. Poslužite s ribanim sirom. Umjesto svježih rajčica možete upotrijebiti koncentrat rajčice ili pelate iz konzerve.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #