");

subota, 27.11.2004.

ZAPEČENI GRAH


Potrebne namirnice:
25 dag bijelog graha
60 dag crvenog luka
0,5 dl ulja
2 dag brašna
0,5 dag slatke crvene mljevene paprike
navrh noža ljute crvene paprike
soli i papra po želji

Priprema:

Dan ranije potopimo grah u dubokoj hladnoj vodi. Prije kuhanja ga ocijedimo i operemo. Kuhamo ga u neslanoj vodi. Kuhani grad ocijedimo. Ostavimo nekoliko decilitara grahove juhe. Crveni luk očistimo i narežemo na polumjesece. Na vrućem ulju crveni luk popržimo miješajući dok ne dobije boju starog zlata. U zaprženi luk dodamo brašno, sltaku i ljutu papriku, grah, soli i papra po želji, Izmiješamo. Pečemo u ugrijanoj pećnici na temperaturi od 180 stupnjeva dok se ne pojavi smeđa korica graha.

Dobar vam tek!
Odlično je.....

- 00:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>