");

četvrtak, 14.10.2004.

TOFU




1 šalica soje
8 šalica vode
1 žlica nigarija ili limunovog soka

Soju operite i namočite preko noći. Ocijedite ju i dobro isperite. U veći lonac nalijte 8 šalica vode i zagrijte da zavri. Miksajte soju sa kipućom vodom, jedan dio soje sa dva dijela vode, dok se soja potpuno ne raskaši. Što je kaša sitnija, učinak je bolji. Kašu istresite u lanenu krpu, koju ste postavili preko cjedila iznad velikog lonca. Dio mlijeka će se procijediti, a ostatak istisnite kroz rupu. Lonac s mlijekom stavite na umjerenu vatru i uz stalno miješanje pustite da zakuha. Čim se mlijeko zapjeni ili počne kuhati smanjite vatru i kuhajte ga sasvim lagano još desetak minuta. Maknite ga s vatre i postupno dodajte limunov sok rastopljen u dvije žlice mlake vode. Lagano promiješajte i ostavite poklopljeno 20 minuta. U dublji lonac stavite cjedilo i obložite ga krpom. Istresite ugrušano mlijeko u krpu i skupite krajeve krpe, a na zgrušanu masu položite drvenu daščicu i opteretite ju. Nakon nekoliko sati tofu, koji je ostao u krpi režemo na komade željene veličine i spremimo u hladnu vodu koju mijenjamo svaki dan.

Uživajte!!

- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>