OSJEČKI VATROGASCI NAJBOLJI U HRVATSKOJ
[ # ]

OSIJEK
Autor: Željko Kovačević
Foto: Željko Kovačević / HRT

Dan vatrogasaca, osječki su vatrogasci, za razliku od svojih kolega koji su prosvjedovali u Zagrebu, obilježili podjelom priznanja i nagrada družeći se s gradonačelnikom Ivanom Radićem.

320

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka rekao je kako podržavaju kolege u Zagrebu no da u Osijek zahvaljujući gradonačelniku Radiću ne djele iste probleme kao i njihovi kolege u ostatku Hrvatske. "U svibnju prošle godine u gradu je donesen novi pravilnik koji je omogućio vatrogascima Osijeka primjerena primanja i materijalna prava. Osim toga Grad i županija ulažu značajna sredstva i u vatrogasnu zajednicu županije. Dobili smo i nove kolege za koje je također grad osigurao plaće. Stoga s pravom mogu reći da smo najbolja vatrogasna postrojba u Hrvatskoj koja je bez problema samostalno djelovala na petrinjskom području nakon potresa te tijekom drugih nepogoda. Valja naglasiti i sjajnu suradnju s Civilnom zaštitom na čelu s načelnikom stožera Civilne zaštite Osijeka Draganom Vulinom, a što je bilo vidljivo na najvećem požaru na ovim prostorima u tvrtki Drava international.", rekao je zapovjednik JVP Grada Osijeka Goran Ivković.

320

Da su ulaganja povećana istaknuo je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, "Grad od kada sam mu na čelu, od 2021. godina izdvaja za JVP 1,5 milijun eura više novca, odnosno 255 % više. U postrojbu su došla i 4 nova vozila te opremu u vrijednosti od oko 200 tisuća eura. Nismo odbili ni zahtjev od 40 tisuća eura nakon intervencije naše postrojbe na velikom, požaru u Dravi international. Nećemo ni tu stati. Evo danas najavljujem novu investiciju u zgradu JVP-a u vrijednosti od više od 700 tisuća eura, financiranu većinom EU sredstvima. Vatrogaskinjama i vatrogascima čestitam njihov dan i želim im što manje intervencija!", poručio je gradonačelnik Radić…. hrt

03.05.2024. ...16:10 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters