ODRŽANA 98. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a SVETA NEDELJA: IVAN LACKOVIĆ DUGI POČASNI ČLAN
[ # ]

STRMEC
Piše: Damir Marenić

U prošloj godini odrađene 151 intervencija te utrošeno 482 sata na intervencije. Počasni član postao je Ivan Lacković Dugi, Zahvalnice primili i Slavko Katanec za 70 godine, Ivan Čačković za 60 godina te Željko Zlodi za 50 godina.
400
Eto, iza nas je 98. godišnja skupština društva, jedna manje do stote obljetnice najstarije Udruge na području Grada Sveta Nedelja (1926-2026). Ovu skupštinu održali pod vodstvom novog predsjednika , Daria Marenića koji je pozdravio drage nam goste: načelnika stožera Civilne zaštite grada Sveta Nedelja i dogradonačelnika Grada Sveta Nedelja Gabriela Deaka, predsjednika VZG Sveta Nedelja Ivicu Petravića, zapovjednika VZG Sveta Nedelja Ivana Štimca, predjednika MO Sveta Nedelja / Svetonedeljski Breg Vedran Ivanec, članove bratskog društva DVD Lasinja, članovi prijateljskog društvo DVD Lužani te delegacije DVD-a Supetar, Lovas, Kerestinec, Rakitje, Strmec, Molvice, Bobovica, Lijevo Sredičko. Također spomenimo i našu Ivanu i njene kolibriće koji su po prvi puta bili na ovakvom događaju i otišli doma puni dobrih vibracija. Društvo je bilo aktivno u svim segmentima . Odradili 151 intervenciju od kojih je 135 tehničkih intervencija, 244 prijevoza pitke vode našim sumještanima, 6 osiguranja javnog skupa te 3 pokazne vježbe.
400
Na intervencije ukupno utrošeno 482 sata te u prosjeku sudjelujemo sa po 4 vatrogasca na intervencijama. Naša članica Tajana Čutić sudjelovala je na redovnoj dislokaciji na otoku Braču. Zanimljivost ove dislokacije je ta što su interventnu postrojbu sačinjavale samo vatrogaskinje-operativke. Zvonimir Mikin i Filip Vran sudjelovali na obuci spašavanja iz ruševina te ju uspješno savladali. Za svoju aktivnost i vjernost društvu nažalost svoja priznanja u vidu spomenica koje dodjeljuje HVZ a to je ono što najmanje možemo dati nekom članu za njegov rad nismo mogli podijeliti ali da to ne prođe ispod radara Društvo im je uručilo Zahvalnice za 70 godina vjernosti DVD-u najstarijem našem članu g. Slavku Katanec, Zahvalnicu za 60 godina vjernosti DVD-a legendarnom zapovjedniku Ivanu Čačkoviću, spomenicu 50 godina primio je Željko Zlodi, za 20 godina rada spomenice primili Ivo Skopljak, Petar Mikin i Zvonimir Mikin dok je spomenicu 10 godina primio Viktor Zlodi. Priznanja im je uručio predsjednik VZG Sveta Nedelja Ivica Petravić. Vrhunac je bila dodjela Povelje počasnom članu gospodinu, bratu Ivanu Lackoviću Dugom.
320
„Gospodin Ivan Lacović-Dugi pokazao je izvanrednu predanost i nesebičnost te je svojim radom, znanjem i požrtvovnošću postao neizostavan dio našeg Društva. Njegova sposobnost i spremnost da se suoči s izazovima, kao i njegova trajna podrška i angažman, inspiracija su svima u Društvu. Njegova predanost i posvečenost uzorna su slika čovjeka koji istinski cijeni vrijednosti zajedništva, solidarnostii služenja svojoj zajednici. S toga s posebnim zadovoljstvom i poštovanjem dodjeljujemo g Ivanu Lackoviću dugom titulu počasnog člana DVD-a Sveta Nedjelja kao simbol našeg dubokog poštovanja i priznanja za sve što je učinio za dobrobit društva, zajednice te općenito za zaštitu ljudi i imovine“ – Dugi naš još jednom ti čestitamo ovako javno za zasluženo priznanje te ti želimo da još dugo dugo ponosno nosiš naš barjak kao što to svaki puta činiš.

17.03.2024. ...14:04 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters