SUMNJE SU POTVRĐENE - PRONAĐEN PIROMAN IZ BIJELOG BRDA
[ # ]

BIJELO BRDO
Piše: Sandra Lacić
Foto: DVD Dalj

Pedesetsedmogodišnji muškarac izazvao je požar prošlog petka u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu. Tako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem policajaca II. policijske postaje Osijek i potvrđeno da je požar izazvan izazvan ljudskim faktorom. - Požar je prouzročio odbacivanjem gorive tvari kojom prilikom je izgorjela suha trava, 16 "alkatan cijevi" za vodovod te PVC kontejner. Pravnoj osobi počinio je materijalnu štetu oko 80.000 kuna, a općini Erdut oko 1500 kuna. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.


Podsjetimo, prošlog petka oko 21.30 došlo je do požara suhe trave na dva mjesta u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu. Dok su vatrogasci kretali na gašenje ovih požara, samo minutu kasnije dobili su dojavu da gori napuštena farma "Marinovac". U ponedjeljak navečer ponovo je gorjelo u industrijskoj zoni u Bijelom Brdu, a pojavila se i priča o piromanu. Požar je i u ponedjeljak izbio oko 21.30 na identičnom mjestu kao i dva požara koja su izbila u petak. "U 21.36 dobili smo dojavu o požaru otvorenog prostora u Bijelom Brdu, koji se proširio u krug tvrtke gdje se nalaze radni strojevi. Brzom intervencijom požar je lokaliziran i ugašen", rekao nam je tada Mijo Nemet, zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dalj.

Za sada nema informacija povezuje li se 57-godišnjak i s druga dva požara ili je istraga još uvijek u tijeku, kao što nije poznat ni njegov motiv podmetanja požara u petak navečer. Kazneni zakon za "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" predviđa zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina, ako je nastala opasnost za ljude i imovinu većeg opsega. Ako je kazneno djelo počinjeno iz nehaja, predviđa se zatvorska kazna u trajanju do tri godine. No, nadležni sud odlučivat će o kaznenoj odgovornosti 57-godišnjaka.

Vatrogasci u Osječko-baranjskoj županiji i dalje svaki dan imaju pune ruke posla. Samo u četvrtak osječki profesionalni vatrogasci imali su tehničku intervenciju izvlačenja lešine divlje životinje iz rijeke Drave u Osijeku, gasili su požar suhe trave uz željezničku prugu u Osijeku te požar poslovnog objekta u svome gradu. Vatrogasci Bilja gasili su požar suhe trave u kanalu između naselja Bilje i naselja Vardarac, dok su vatrogasci Đurđanaca gasili požar strništa i suhe trave u svome mjestu. Valpovački i vatrogasci iz Bistrinaca u četvrtak su uklanjali gnijezda stršljena u Valpovu i Belišću.…. izvor: glas slavonije

30.07.2022. ...10:20 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters