MALI I SKROMNI A TAKO VELIKI I BOGATI VATROGASNIM DUHOM
[ # ]

LUŽANI
Piše: DVD Lužani

U nedjelju, 19.06. 2022. održali smo središnji događaj obilježavanja 90. obljetnice rada i postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog Društva Lužani. Obilježavanje je počelo još 05.06.2022. javnom pokaznom vježbom nazvanom "Orljava 2022.", nastavila se svetom misom i polaganjem vijenaca u subotu 18.06.2022., a završni čin Obljetnice bili su mimohod kroz selo i svečana sjednica u Društvenom domu ove nedjelje. Nakon što je predsjednik podnio izvješće o radu u proteklih 90 godina, gostima su se obratili načelnik općine Oriovac, predsjednik općinskog vijeća, predsjednici VZŽ-a i VZO-a, te kolega Damir Marenić u ime svih gostujućih DVD-ova.


Svi redom zahvalili su se na pozivu i pohvalili dosadašnji rad Društva, te poželjeli puno uspjeha i napretka u daljnjem radu. Poslije pozdravnih riječi uručene su spomenice, priznanja i zahvalnice zaslužnima, a zatim je slijedio ručak za sve goste i domaćine. Pauze između čitanja, upotpunio je KUD "Graničar" - Lužani sa dva nastupa svojih malih i velikih članova. Na kraju ovog velikog događaja za naše Društvo, zahvaljujemo se svim našim članovima i njihovim obiteljima koji su tjednima bili na raspolaganju kako bi ovaj događaj bio što bolje organiziran.

Hvala Općini Oriovac koja je uredila naš dom kako bi on zasjao u ljepšem sjaju prije Obljetnice. Hvala članicama Udruge LUG koje su pomagale u pripremama, a i na sam dan Proslave. Hvala gospođici Tamari Trkulja koja je pristala voditi program i to je odradila na vrlo visokom nivou. Hvala KUD-ovcima koji su upotpunili naš program i učinili ga zanimljivijim. Hvala i roditeljima našeg podmlatka koji su se također nesebično stavili na raspolaganje. Na kraju (ali ne i manje važno), hvala svim gostima iz velikog dijela naše Domovine, koji su došli i svojim dolaskom upotpunili našu Proslavu, pogotovo onima koji su kupnjom spomen-lente ili spomen-čavlića financijski pomogli u radu Društva.

Damir Marenić: Poveznica između mene i DVD-a Lužani nastala je preko susreta vatrogasnih blogera i webmastera , tj. njihovog blogera a sada mog velikog prijatelja ing. ZOP-a Stjepana Maksimovića. Pričao je nama o svom malom društvu koje bi htjelo biti na ponos svojih mještana ali siromaštvo jednostavno ne dozvoljava brži razvoj vatrogasaca koji imaju veliko srce ali skromnu opremu. Danas to društvo na čelu sa predsjednikom Andrejem Mličević, zapovjednikom Matijom Ervačinovićem, djevojkama Anom i Božanom praćeni Stjepanom , Antunom i ostalim starijim članovima može biti ponos svog mjesta ali i šire. Opremili su društvo, osposobili članove unaprijedili rad sa najmlađima i time osigurali budućnost vatrogastva. Osobno se nadam da su institucije kao što je općina Oriovac te VZO Oriovac uvidjela da svaka lipa uložena u njih vraća se višestruko kroz sigurnost ljudi i imovine koju im pružaju. Drago mi je da je u mom mandatu kao predsjednik DVD-a Sveta Nedelja potpisana Povelja o prijateljstvu između DVD-a Sveta Nedelja i Lužani . Na kraju siguran sam kao što se kaže na kraju filma Casablanca da je to "početak jednog velikog prijateljstva"

22.06.2022. ...12:00 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters