VELIKA GORICA NE ZABORAVLJA GALEA
[ # ]

MRACLIN
Piše: Maja Peranić

Prošle su dvije godine od tragedije koja je cijelu Veliku Goricu zavila u crno. U intervenciji gašenja požara poginuo je mladi vatrogasac Javne Vatrogasne postrojbe Velika Gorica Ivan Galeković. "Sjećanja na tebe su svakodnevno s nama, u našim hodnicima se čuje tvoj smijeh"

Podsjetimo, 24-godišnji Ivan Galeković poginuo je prilikom gašenja požara kuće u ulici Mate Lovraka u Velikoj Gorici 20. srpnja 2019. godine. Bio je to jedan od najtužnijih dana u povijesti velikogoričkog vatrogastva. Neizmjerna tuga zavladala je i njegovim rodnim Mraclinom koji će ga uvijek pamtiti. Vatrogasni dom nosi njegovo ime, a ondje se nalazi i spomen ploča sjećanja na njihovog Galea. Sinoć je ondje, u mraclinskom Domu, održana sveta misa za Ivana Galekovića s početkom u 19, 30 sati. Dvije godine nakon tragedije u spomen na svog kolegu i prijatelja riječi sjećanja uputila je i Javna vatrogasna postrojba Velika Gorica:


„Prijatelju, kolega... Što dodati na ovaj tužan dan. Kada si nas toga teškog ljetnog poslijepodneva napustio, kada je netko drugi imao neke druge i veće planove za tebe. A nas je ostavio da tugujem do nekog drugog susreta s tobom. Danas je obljetnica za tvoj odlaska od nas, ali nama je ona svaki dan. Sjećanja na tebe su svakodnevno s nama, u našim hodnicima se čuje tvoj smijeh, i svakodnevno nam tjera i osmjeh i tugu na lice. I danas ćemo se opet smijati, ali visoko podignute glave i sa suzom u oku. Jel ti ne bi htio da bude drugačije. Prijatelju, kolega... Nikada te ova vatrogasna obitelj neće zaboraviti, i da, opet ćemo zajedno biti u nekim nebeskim postrojbama.
Vidimo se!
"Stirajte od serca vsak oblak plahosti,
vazmite na se šeit batrivosti,
draže nam budi glas, ime, poštenje
neg hip, magnutje, sramotno živlenje;
navik on živi, ki zgine pošteno.“

F. K. Frankopan”
…. IZVOR: vg danas

21.07.2021. ...15:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.
eXTReMe Tracker
free counters