VATROGASCI S DRONOVIMA NADZIRU ŽUPANIJU: ZA DIO POŽARA"ZASLUŽNI" I PIROMANI
[ # ]

KARLOVAC

Čak 33 požara u tjedan dana u Karlovačkoj županiji, samo jučer 16

Požari na otvorenom i dalje su top tema u Karlovačkoj županiji, a jučer ih je bilo čak 16. Gotovo da nema dana da se ne gasi požar otvorenog tipa, a u zadnjih tjedan dana izbrojali smo ih čak 33. Zato će vatrogasci dronovima danas nadzirati županiju, a otkrivaju da postoje i oni koji požare na otvorenom namjerno pale.Jučer je gorjelo na području Slunja, Duge Rese, Barilovića, Josipdola, Plaškog, Vojnića, Bosiljeva, Lasinje, Krnjaka, Saborskog i Rakovice. Na navedenim intervencijama angažirano je ukupno 117 vatrogasaca i 38 vatrogasnih vozila. Podsjetimo, požari na otvorenom su dosad zapalili dvije kuće, ali uzeli i dva ljudska života. -Najveća kazna je stradavanje ljudi, kaže županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Slučajeve s piromanima istražuje policija
U Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije stalno pozivaju građane da ne spaljuju korov i biljni otpad dok čiste vrtove i okućnice, odnosno da to čine na siguran način. No, pozivi nisu urodili plodom jer osim starih i neinformiranih građana, vatrogascima probleme rade i piromani. -Uvijek znamo da je ljudski faktor taj koji je uzrokovao požar. Ima onih koji su to nenamjerno napravili, ali ima i onih koji su to namjerno napravili. Mi imamo indicije, nakon ovolikog broja požara, da su se oni pojavljivali na određenim mjestima bez obzira što nisu bili u blizini poljoprivrednih površina, pojašnjava Franković.

Dronovi u zraku, ophodnje na terenu
Policija, kaže Franković, već istražuje sumnjive slučajeve. A vatrogasci će posebno danas, zbog jakog vjetra, dodatno pojačati svoje ophodnje sa zemlje i iz zraka. -Podignuli smo sve dronove koje imamo. Ophodnje su stavljene na prvu razinu. Sve to već činimo duže vremena međutim danas ćemo biti posebno aktivni i ne moraju se začuditi naši građani ako ih se upozori da ne pale. Nije vrijeme za paljenje i stvarno se može prouzročiti materijalna šteta, a ne daj Bože i stradavanje osoba, upozorava još jednom Franković. Vatrogasci željno očekuju za sutra najavljenu kišu, ali do tada nema opuštanja pa svi koji se danas po ovom vjetru ipak odluče za spaljivanje mogu očekivati i kazne.…. izvor: radio mrežnica

05.03.2021. ...17:53 [ Komentari (2) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters