NA ŠTOLCU U KULI ODRŽANA SVEĆANA PROMOCIJA VATROGASACA-SPASILACA I POLICAJACA
[ # ]

KULA

Na Štolcu u Kuli održana je svečana promocija novih 213 vatrogasaca-spasilaca i 80 policajaca koji su jučer primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutarnji poslova.

Promociji je prisustvovao potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović koji je poručio da od njih očekuje da opravdaju povjerenje koje im je Republika Srbija ukazala i da uvijek budu na usluzi građanima. Ovim prijemom Ministarstvo unutarnjih poslova je u 2019. godini pomlađeno sa ukupno 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca.


“Budući vatrogasci, danas bi vaši roditelji i prijatelji trebali biti ponosni na vas što ste nakon 17 tjedana praktične i teorijske obuke pokazali da ste savladali i usvojili potreban nivo znanja i vještina za obavljanje ovog veoma odgovornog i možda najtežeg posla u zemlji. Drago mi je što ste se opredjelili za ovu profesiju, koja je više od posla. To je poziv koji garantira da ćete imati mnogo teških dana punih izazova, ali i puno srce kada osjetite zahvalnost ljudi kojima pomognete”, poručio je Stefanović jučer u Nastavnom centru u Kuli vatrogascima koji će već danas biti raspoređeni u 78 područnih vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji. On je podsjetio i da su pripadnici Sektora za izvanredne situacije samo tokom ove godine imali 34.451 intervencije i spasili 1.342 osobe.

Ministru se u ime novih pripadnika MUP-a zahvalio vatrogasac Esad Duran. “Zahvaljujem Vam se na prilici koju ste nam pružili raspisivanjem natječaja, što ste omogućili da kroz proces selekcije budu izabrani najbolji kandidati na natječaju i na uslovima koje ste nam osigurali tokom obuke. Hvala Vam što ste nam omogućili da postanemo vatrogasci-spasioci i policajci i ostvarimo snove. Trudit ćemo se da već od sutra budemo odgovorni pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, požrtvovani, neustrašivi pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, hrabri i odlučni policajci u službi sigurnosti građana, zaštite i spašavanja ugroženih života i imovine”, rekao je Duran.…. naše mesto

26.12.2019. ...06:18 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters