VATROGASCI DVD-a BABOTOK OPROSTILI SU SE OD SVOGA ZVONKA
[ # ]

BABOTOK

Dva tjedna prije 85.godine života napustio naj je zauvjek naš Zvonko Kolar, suprug, otac, djed, pradjed. Zadnji osnivač DVD -a Babotoka. Završio je osnovnu školu a kasnije upisao za postolara, kako bi on rekao nije postolar nego đustar. 1954 odlazi odslužiti vojni rok ,vraća se 1956. a 1958 godine ulazi u brak sa voljenom suprugom Katarinom,kako bi je on nazivao moja Katič sa kojom je doživio punih 60 godina braka. U braku dodivaju dvije kćeri Vesnu i Jadranku. 60-tih godina upošljava se u firmi 5.Maj Bjelovar gdje radi do mirovine. Bila je vrijedna i složna obitelj. Radili su i na poljoprivredi i uzgajali krmače. Nisu zaboravili svoj Babotok,vatrogasce i udrugu žena.


1952 godine Zvonko je bio osnivač DVD-a. U Babotoku je bio član odbora i zapovjednik društva od 1958-2019. kada je sam rekao da je dosta i da više ne može.Znao je kazati nemojte nikad zaboraviti naš dom. Sam je crtao nacrt. Pokojni Zvonko imao je čin vatrogasnog časnika I klase,a ujedno je primio i spomenicu 60 godina rada i djelovanja u DVD-u Babotok. Dobitnik je brojnih priznanje među kojima:
Brončana medalja (1962)
Srebrna medalja ( 1972)
Zlatna medalja (1982)
Vatrogasnu zvijezdu II REDA (1989)
Hrvatsku VATROGASNU ZLATNU MEDALJU (1996)
Primio je medalju od Hrvatske vatrogasne zajednice za posebne zasluge 2007 godine
plaketu Mirka Kolariča (2010)

U vatrogastvu je vršio mnoge dužnosti do 90-tih godina zapovjednik odreda, član općinske vatrogasne zajednice u Bjelovaru. Poslije 90-tih osnivač VZO Kapela. Za svoj radni posao u službi,na poljoprivredi,suprugu dvoje djece uvijek je našao vremena za vatroganu mladež da ih uči i trenira. Krajem sedamdesetih okupio je žensku ekipu koja je sudjelovala na raznim tnatjecanjima. Iz ovog DVD-a potječe i bivši zapovjednik vatrogasne zajednice županije gosp.Željko Jambreka u redove javne vatrogasne postrojbe gosp.Željko Seđak. Posebno miu je bilo drago da mu je unuk Tomislav primljen u JVP grada Bjelovara. Svoj veliki doprinos davao je na svim feštama u selu koje su se održavale u domu svirajući besplatno,a sudjelovao je u radu mnogobrojnih KUD-ova.Volio je i dramsku sekciju i glumu gdje ga je publika sa velikim pljeskom nagrađivala. Volio je svirati tamburicu i tamburica ga je otpratila na vječni počinak.

Hvala ti za sve šta si učinio za svoju obitelj,selo i vatrogasce. DVD za svoje članove održava komemoraciju
LP
Antun Jakovov

07.10.2019. ...12:43 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters