DVD SAMOBOR: POSTANI VATROGASAC NA JEDAN DAN
[ # ]

SAMOBOR
Piše: DVD Samobor

Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor omogućilo je svima onima koji nisu vatrogasci, a žele iskustiti čari ovog poziva da to i učine u nedelju, 2. lipnja, sudjelujući u događanju “Postani vatrogasac na jedan dan. Da je ovo zanimanje atraktivno dokazuju i sami sudionici od kojih su neki potegnuli ne samo iz Zagreba, već i iz Zaboka, pa čak i Rijeke, i to samo kako bi jedan dan disali kao vatrogasci.
Image and video hosting by TinyPic
Jedan dan vatrogasca sastojao se od teorijskog dijela u kojem je predsjednik Damir Domin predstavio rad DVD-a, dok je zapovjednik Davor Domin govorio o operativnom radu Društva. Predavanje o osnovama gorenja i gašenja održao je Tomislav Gregorić, mag.appl.chem., o osnovama zaštitne vatorgasne opreme goorio je Tomislav Brkić, profesionalni vatrogasac, dok je osnove sprava i uređaja predstavio Saša Štajnkler, zamjenik zapovjednika DVD-a Samobor.
Image and video hosting by TinyPic
U praktičnom se dijelu upoznavalo i radilo s aparatima za zaštitu dišnih organa te sa cijevima i armaturama, nakon čega je uslijedila vatrogasna vježba, izvedena na način uzbunjivanja sudionika tijekom pauze i brzog izlaska na intervenciju na kamenolom Smerovišće, gdje su zapaljene palete dočarale nekontrolirani požar. Požar je ispočetka gašen aparatom za gašenje požara kako bi sudionici dobili osjećaj gašenja „S“ aparatom, nakon čega se uz pomoć 1 “C” i 1 “H” mlaza vode izvršilo konačno gašenje požara. Po povratku u vatrogasni dom uslijedila je okrijepa uz ručak i razmjenu dojmova. Svi su sudionici bili osigurani u osogiravajućoj kući, te se tijekom održavanja samog događaja inzistiralo na sigurnosti svih sudionika, a DVD Samobor najavljuje organizaciju istog događanja i sljedeće godine, uz zahvale tvrtki “Samoborka d.d.” koja je odobrila organizaciju vježbe na kamenolomu Smerovišće.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

03.06.2019. ...16:19 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters