S RADOM POČELA JAVNA VATROGASNA POSTROJBA SINJ
[ # ]

SINJ

Nakon što je sinjsko Gradsko vijeće 25. rujna dalo suglasnost na Statut i Plan rada Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja, sinoć je održana 2. sjednica Upravnog vijeća JVP-a čime je i formalno započelo njeno djelovanje. Danas je objavljen natječaj za zapovjednika JVP Sinj i njegovog zamjenika, a kada oni budu izabrani, ići će se u raspisivanje natječaja za preostalih 11 vatrogasaca.

Kako je izvijestio predsjednik Upravnog vijeća JVP Sinj Filip Klarić Kukuz, na sjednici je usvojen Statut, Poslovnik o radu Upravnog vijeća i Plan rada JVP Sinj za 2017. godinu. Time su se stekli formalno-pravni uvjeti za početak rada JVP-a, za raspisivanje javnog natječaja za zapovjednika, zamjenika zapovjednika i za same vatrogasce, javlja Ferata. – U Javnoj vatrogasnoj postrojbi bili bi zaposleni zapovjednik i zamjenik zapovjednika i 16 profesionalnih vatrogasaca, s tim da po odluci Gradskog vijeća iz 2014. i 2016. godine 7 profesionalaca DVD-a Sinj izravno ugovorom prelazi u JVP Sinj, dok će se ostalih 11 zaposlenika izabrati putem javnog natječaja-, kazao je Klarić Kukuz.

Danas je objavljen natječaj za zapovjednika JVP Sinj i njegovog zamjenika, a kada oni budu izabrani, ići će se u raspisivanje natječaja za preostalih 11 vatrogasaca. Rad Javne vatrogasne postrojbe Sinj država će financirati s oko 2,2 milijuna kuna, a ukupna protupožarna zaštita na području Grada Sinja poskupjet će za oko 500 tisuća kuna. – Kada formiranje JVP gledamo kroz prizmu troškova Grada, to zaista jest poskupljenje i to je veliki trošak za Grad. Međutim, kada gledamo da će 18 obitelji osigurati svoju egzistenciju, onda je to za Grad Sinj veliko-, ističe Klarić Kukuz.

Osim za Grad Sinj, izdvajanja za protupožarnu zaštitu porast će i općinama Otok i Hrvace, koje nemaju vlastite vatrogasne snage te su do sada koristile usluge sinjskih vatrogasaca. Filip Klarić Kukuz kazao nam je kako su u tijeku pregovori s čelnicima Otoka i Hrvaca o budućem načinu realizacije protupožarne zaštite na njihovom području, javlja Ferata.…. dalmacija danas

Image and video hosting by TinyPic

28.09.2017. ...20:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters