VATRU GASI, VODU PLATI: Dok vatrogasci padaju s nogu od umora, šibenski Vodovod poslao im ovrhu zbog paušala za vodu!
[ # ]

ROGOZNICA
Piše: Tomislav Kukec

Hrvatsku ne prestaju šokirati kataklizmizčki prizori katastrofalnih požara koji već danima haraju Dalmacijom, a gotovo uz svaku od fotografija s požara ističlu se vatrogasci kao heroji bez čijeg bi djelovanja od Splita i okolice danas ostala samo spaljena zemlja. Pa iako građani i institucije vatrgoasce nazivaju herojima, kuhaju im kave i ručkove, pomažu kako znaju i umiju i klanjaju im se do poda zbog nevjerojatnih, nadljudskih napora koje ulažu već danima, čini se kako ne razmišljaju svi isto. Kako donosi Šibenski, DVD Rogoznica primila je ovih dana "čestitku" šibenske komunalne tvrtke Vodovod i odvodnja u kojem ih preko javne bilježnice Ljiljanke Malenice obavještavaju kako su pokrenuli postupak prisilne naplate - ovrhe - zbog neplaćenog duga.

Da tuga bude veća - rogozničke vatrogasce tereti se za dug za paušalno plaćanje vode! No, nije riječ čak ni o vodi koju su šibenski vatrogasci potrošili, već o paušalu za hidrant kojeg uopće ne koriste. Prijedlog za ovrhu na temlju vjerodostojne isprave na iznos od 3977 kuna zajedno sa zateznim kamatama nije došao zbog potrošene vode već za paušal na hidrantu s vodomjerom koji nije u vlasništvu rogozničkih vatrogasaca, kojeg ne koriste, a niti su tražili da se postavi. Unatoč tome već punih deset godina DVD-u Rogoznica stižu računi i ovršni prijedlozi, pa se suma za plaćanje popela na pedesetak tisuća kuna.

Rogoznički vatrogasci ističu da na protupožarnim hidrantima po zakonu uopće ne bi smio biti vodomjer. No, baš da se ne bi dogodila ovakva situacija, s tog hidranta uopće ne uzimaju vodu iako im je najbliži. Vodu za pranje vozila i svojih prostorija uzimaju s vlastitog priključka i uredno plaćaju. No, iako taj hidrant ne koriste, šibenski Vodovod smatra da ga moraju plaćati, pa im uredno ispostavlja račune za paušalno plaćanje hidranta. Predsjednik DVD-a Čedo Živković novinarima Šibenskog požalio se na taj problem, ističući kako za pedeset tisuća kuna, koliko će ih "stisnuti" ovrha, mogu kupiti mnoštvo opreme koja im je prijeko potrebna - čizama, zaštitnih kaciga...…. 100 posto.hr

Image and video hosting by TinyPic

19.07.2017. ...18:38 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters