VATROGASCI KOTORIBE: Stanko Vugrinčić novi predsjednik
[ # ]

KOTORIBA

U subotu 4. veljače pripadnici DVD-a Kotoriba su pred kolegama iz susjednih društava te uzvanicima sumirali svoj prošlogodišnji rad. Valja spomenuti kako su imali gosta skupštine čak iz DVD Đakovo. Na skupštini su donijeli smjernice što i kako će raditi u ovoj godini te su izabrali novo društveno čelništvo koje će voditi 51-godišnji Stanko Vugrinčić koji dugi niz godina bio zapovjednik u društvu. On je na toj funkciji zamijenio 70-godišnjeg Gabrijel Friščića koji je bio uspješni predsjednik 13 godina pa je glede toga na skupštini proglašen počasnim predsjednikom. Dopredsjednik društva bit će Matija Hrašćanec, zapovjednik Miljenko Vidović, njegov zamjenik Bojan Vugrinčić. Tajničke i blagajničke poslove i nadalje će obavljati Ana-Marija Vidović i Josipa Dornik. Ostali članovu Upravnog odbora su: Mario Fuš, Tamara Štimac, Saša Sović, Boris Hegediš, Aleksandar Fuš, Antun Ujlaki i Ljudevit Plačko.

O tome što i kako su radili u 2016. godini govorila je tajnica društva Ana-Marija Vidović. Iz njezinog izvješća je vidljivo kako su članovi bili aktivni gotovo svaki mjesec, točnije sve prisutni u mjestu, izvan njega pa i susjednoj Mađarskoj gdje s vatrogascima Murakeresztura imaju dobre i prijateljske suradničke odnose. Istaknula je stalnu edukaciju članstva pa su tako od lani 'bogatiji' za dva vatrogasna časnika, šest vatrogasaca, a trojica su stekla zvanje vatrogasca prve klase, petorica su osposobljena za voditelje čamaca. Danas društvo broji 79 članova različite osposobljenosti. Od karakterističnih aktivnosti valja istaknuti preventivnu djelatnost na pregledu mjesne hidrantske mreže kao i dežurstva tijekom žetvene sezone, a u izvještajnom razdoblju imali su svega tri protupožarne intervencije.
Image and video hosting by TinyPic
U Tvrtko 'Muraplast' Kotoriba održali su taktičko-pokaznu vježbu 'Gašenje požara u firmi Muraplast', a odvijala se u prostorima tvrtke. Vježbi je prisustvovalo devet vatrogasca i zaposlenici tvrtke s kojom su uspostavili dobru suradnju pa su zahvaljujući tome od nje primili baterijski hidraulični alat koji će biti, kako je rekao Stanko Vugrinčić, biti od koristi svim vatrogascima donjomeđimurskog područja. Glede toga su tvrtki posredstvom njenog predstavnika Danijela Dolenčića, a u odsustvu direktora Davora Ujlakija, uručili plaketu, dok su njihovom sumještaninu Vladimiru Vugrinčiću uručili zahvalnicu jer bio nositelj soboslikarskih radova na uređenju vatrogasnog doma.

Gost skupštine Mario Medved, dopredsjednik HVZ i predsjednik VZ MŽ-e je sedmorici vatrogasaca uručio vatrogasne spomenice za 30 i 10 godina vjernosti vatrogastvu. Kako u ovoj godini? Bit će to aktivnosti kontinuiteta s naglaskom na kupnji nedostatne opreme i stalnom stručnom usavršavanju, a dio aktivnosti će posvetiti pripremama za 130-tu obljetnicu DVD koju obilježavaju iduće godine. Riječi podrške i zahvalnosti za suradnju uputili su im Zoran Radmanić, predsjednik OV-a Kotoribe i NK Graničar, općinski načelnik Ljubomir Grgec, Andreas Lisjak, predsjednik VZP Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec. Sveta Marija te Mario Medved koji je u svom izlaganju sumirao četvero godišnji rad VZ-e Mž-e ocijenivši ga više nego uspješnim što govore podaci kako su međimurski vatrogasci vrh piramide hrvatskoga vatrogastva. 'Hvala svima što ste 13 godina bili uz mene i uvijek mi bili na usluzi. Posebna hvala najbližim suradnicima i načelniku Općine za razumijevanje', istaknuo je u svom završnom obraćanju Gabrijel Friščić i dodao kakao je ponosan na ono što su vatrogasci Kotoribe postigli kroz period kada je on bio čelni čovjek. 'Za to zasluge pripadaju i svim sponzorima i donatorima, a posebno Kotoripčanima'. Zahvalio se je i medijima na stalnom i korektnom praćenju društvenoga rada ….e međimurje

Image and video hosting by TinyPic


05.02.2017. ...16:02 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters