BORIS NAĐENOVIĆ: to je u meni , jednostavno takav sam
[ # ]

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

ŠTO TE JE UOPĆE NAVELO DA IZABEREŠ POZIV VATROGASCA ?
Učlanio sam se u DVD Sveta Nedelja sa 14 godina jer sam htio biti vatrogasac koji će pomoći ljudima u nevolji. Počeci kao počeci, puno učenja od starijih, druženja, zezanja.

2006. GODINE BIO SI IZABRAN ZA VATROGASCA GODINE, ŠTO TO ZNAČI ZA TEBE?
Da, 2006. Godine izabran sam za vatrogasca godine. Stjecajem okolnostima vozio sam vodu vatrogasnim vozilom prema Jagnjić Dolu te naišao na prometnu nezgodu u kojoj je majka sa dvoje djece vozilom sletjela u jarak. Tom prilikom dvoje djece koja nisu bila vezana poletjela su naprijed te je jedno dijete svojom glavom udarilo u vjetrobransko staklo i zaglavilo se u njemu. Priskočio sam spašavanju i pružanju prve pomoći do dolaska Hitne medicinske pomoći. Dječak je imao ozbiljne ozljede ali na sreću sve se dobro završilo. Mislim da bi svatko u mom slučaju postupio kao ja.

BIO SI ČLAN ONE SLAVNE GENERACIJE SVETONEDELJSKIH VATROGASACA, TVOJ OSVRT NA TAJ PERIOD ?
Malo pomalo i sakupilo se nas mladih te počeli sa vježbanjem za vatrogasna natjecanja. Ispočetka su to bile tantalove muke ali i u toj situaciji kad smo osvajali 13. mjesto slavili smo kao da smo bili prvi i time jačali naše zajedništvo kao ekipa. Bili smo sve bolji i bolji sve odlučniji da se za nas čuje. Nakon toga za voditelja nam dolazi Damir Marenić, stiže nova oprema, nova radna odjeća i obuća, treninzi postaju ozbiljni i rezultat je došao. DVD Sveta Nedelja ulazi među deset ekipa u Republici Hrvatskoj, bili su to trenuci ponosa i slave a ujedno smo dokazali da vatrogastvo nije pojedinac nego ekipa.

NAKON TOGA NISI POSUSTAO KAO VEČINA EKIPE NEGO SI NASTAVIO U NATJECATELJSKOM DUHU. KOLIKO ZNAM SADA NASTUPAŠ KAKO U FIRE COMBATU ?
Budući da sam uvijek u sebi nosio taj natjecateljski duh, na poziv kolega iz DVD-a da bi mogao krenuti na zanimljivo ali fizičko zahtjevno natjecanje poznatije kao FIRE COMBAT. Krenuo sam sa Goranom Kostelcem. Bili smo odličan par, dobro fizički pripremljeni i već na našem prvom natjecanju osvojili treće mjesto u B kategoriji. Te godine na kraju sezone osvojili smo ukupno treće mjesto. Moram naglasiti da mi ovdje nemamo takvog poligona za vježbanje pa smo odlazili u Zelinu na treninge. Goran je na žalost odustao pa sam našao mnogo mlađeg kolegu što je iziskivalo pomak u kategoriji. Nastupao sam u A kategoriji među puno mlađim protivnicima. Te godine nastupili smo u Kupu HVZ-a i morali odraditi natjecanja u Zelini, Osijeku, Splitu, Kaštel Sućurcu, Sesvetskom Kraljevcu i Rijeci. Problem je bio što ja radim u JVP Samobor a on u JVP Zagreb a putovanja, natjecanja i treninzi iziskuju puno vremena i odricanja. Ove godine odlučio sam nastupiti u svojoj kategoriji a to je „C“ iznad 40 godina. Uz kolegu Zdravka Grošinića iz DVD Komin počeli smo osvajati prva i druga mjesta pa smo se do zadnjeg natjecanja borili sa kolegama iz JVP Rijeka za prvo mjesto. Na kraju smo osvojili drugo mjesto i zadovoljni smo sezonom. Čestitke pobjednicima.
Image and video hosting by TinyPic
ALI ZNAM DA SI OVE GODINE PREDSTAVLJAO REPUBLIKU HRVATSKU KOJA JE BILA NA NATJECANJU U MAĐARSKOJ. O ČEMU SE RADI I TVOJI DOJMOVI?
Da, ove godine , u kolovozu, išao sam u Mađarsku, u grad Oroshaza, na malo ekstremnije natjecanje TFA (Toughest Firefighter Alive) koje je trajalo dva dana na dva različita poligona te na kraju osvojio 5. mjesto. Na to natjecanje sam išao ispred JVP Grada Samobor te zajedno sa kolegama iz JVP Zagreb, JVP Varaždin predstavljao Republiku Hrvatsku. I na ovo natjecanje sam išao u svom trošku, jedino što nam je zapovjednik JVP Varaždin omogućio kombi vozilo za prijevoz.

ZNAM DA SU TAKVA NATJECANJA VEZANA KOTIZACIJOM , TRENINZIMA, PUTOVANJIMA , IMAŠ LI PODRŠKU DVD SVETA NEDELJA ILI SPONZORA ?
Moram napomenuti da uz naporna treniranja i natjecanja ovo iziskuje puno vremena i financijska sredstva. Ja na svakom natjecanju nosim oznaku DVD Sveta Nedelja i nadam se da nas predstavljam u dobrom svjetlu. DVD mi izlazi u susret tako što koristim kombi vozilo za odlazak na natjecanje te vatrogasnu opremu. Ostale troškove snosim sam, od kotizacije za natjecanje, smještaja pa do ostalog. Sponzora nemam ali se nadam da ću u budućnosti imati potporu svog DVD-a a isto tako i JVP Samobor

I ZA KRAJ KAKAV JE OSJEČAJ PRETRČATI 512 STEPENICA U ZAGREPČANKI ?
Da, trčim tu utrku i mogu reči da je jako zahtjevna, al pošto je utrka humanitarnog karaktera jel se sakuplja donacija za Hrvatsku udrugu Leukemije i Limfomana zaboravljaju se i bol i umor i jednostavno samo trčiš. Ove godine sam po treći puta trčao Zagrepčanku 512 i osvojio treće mjesto u svojoj kategoriji (iznad 30) te osmo mjesto ukupno. Ne mislim se prestat natjecat još puno godina ako Bog da, to je u meni , jednostavno takav sam. Nadalje ću predstavljat svoj DVD i svoj JVP bez obzira na sve financijske i vremenske prepreke.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

22.12.2016. ...20:41 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters