ZA SVOJ 60 . ROĐENDAN OD GRADA DOBIVAJU KOMBI VOZILO
[ # ]

BOBOVICA
Piše: Damir Marenić

Svoj 60 . rođendan Dobrovoljno vatrogasno društvo Bobovica započelo je budnicom koju su ulicama Bobovice izvodili Limena glazba DVD-a Plešivica. Nakon toga članovi društva uputili se na misu koja je održana u kapelici svetog Florijana a predvodio ju je župnik i dekan prečasni Davor Štuljan. Nakon mise svečani mimohod krenuo je od kapelice do vatrogasnog doma gdje je održana proslava ovog vrijednog jubileja. O povijesti društava te o radu tokom ovih 60 godina govorio je predsjednik društva, Zdenko Jedvar. Nije zaboravljena i povijest stare ručne vatrogasne pumpe koja je bila izložena ispred vatrogasnog doma i izgleda impozantno.

Iz izvješća izdvojimo da danas DVD Bobovica broji 78 članova od kojih je 27 operativnih a među njima i 7 žena, što je za svaku pohvalu. Također su ponosni na rad sa mladima kojih ima 32 u obje kategorije. Naglašavaju da nema događaja u mjestu a da vatrogasci ne sudjeluju a u mnogim aktivnostima su i inicijatori i glavni pokretači. Jednar još dodaje kako društvo posjeduje vatrogasno vozilo Mercedes Sprinter i svu zakonski potrebnu opremu koju moraju imati kao C postrojba.
Image and video hosting by TinyPic
U pozdravnoj riječi gostiju čestitke su uputili brojne delegacije društava , predsjednik VZG Samobor g. Željko Koščica , zapovjednik VZG Samobor g. Mladen Žitković, dopredsjednik HVZ-a a ujedno i predsjednik VZŽZ g. Stjepan Ptiček te dogradonačelnik Grada Samobora g. Željko Stanec koji je zapovjedniku društva g. Jurju Čičku predao ček u iznosu od 224.061,15 kuna, koliko košta novo kombi vozilo koje stiže u rujnu.

Ujedno uz proslavu 60. rođendana održan je i 15.kup DVD Bobovica na kojem su se natjecale ekipe u kategorijama vatrogasne djece, muški i žene A te muški B. U kategoriji djeca M prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Lasinje. Kod djece Ž prvo mjesto za ekipu Lasinja dok je drugo mjesto pripalo ekipi DVD Sveta Nedelja. U kategoriji muški A pobjednici su članovi PGD Bukošek iz susjedne Slovenije a kod žene A prvo mjesto za ekipu DVD Buševec. U kategoriji muški B kao jedini predstavnici prvo mjesto i pehar za ekipu DVD Odranski Obrež.

Image and video hosting by TinyPic

04.07.2016. ...14:06 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters