U DOMU SVETA ANA U BABINCU ODRŽANA VATROGASNA VJEŽBA
[ # ]

BABINAC
Piše: Franjo Talan

Na poziv o izbijanju vatre prvi su na mjesto izašli domaći vatrogasci koji su potom u pomoć pozvali kolege iz DVD-a Lovrečan Dubrava, a potom i kolege iz PGD-a Ruše. Po dolasku na intervenciju jedan dio vatrogasaca uputio se na državnu cestu D-2, a drugi su se pomoću vatrogasnih ljestvi pripremili za ulazak u zgradu preko balkona. Zapovjednik DVD-a Babinec Mario Vnuk pristigle vatrogasce DVD-a Lovrečan Dubrava uputio je u istočni dio dvorišta odakle su opremljeni aparatima za disanje krenuli u gašenje vatre i iznošenje unesrećenih i ozlijeđenih, a na prednjem ulazu to su učinili vatrogasci PGD-a Ruše.
Image and video hosting by TinyPic
Vatrogasnoj vježbi uz čelnike Općine Cestica, načelnika Mirka Koarotaja, zamjenika mu Žarka Rodeša i predsjednika Općinskog vijeća Tomislava Lazara, prisustvovao je i Branko Skok iz PGD-a Zavrč, a pozivu na vježbu odazvala se i Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrijanec. Pozitivnu ocjenu održane vatrogasne vježbe dao je Stjepan Kovaček, zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, a zahvalu vatrogascima iz PGD-a Ruše i DVD-a Lovrečan Dubrava na pomoći u realizaciji uputio je Danijel Korotaj, predsjednik DVD-a Babinec koji je kolegama iz Slovenije uputio i čestitku povodom mjeseca zaštite od požara koji se u listopadu mjesecu obilježava u susjednoj državi.

Kompletne troškove održavanja vježbe snosio je Dom Sveta Ana, a ista se organizirala kako bi u slučaju potrebe vatrogasci mogli pomoći korisnicima, rekao je Danijel Korotaj, predsjednik DVD-a Babinec. Po održanoj vježbi svi sudionici, vatrogasci, gosti i osoblje Doma Sveta Ana Babinec uputili su se prema vatrogasnom domu DVD-a Babinec, u Školskoj ulici, na druženje i zakusku, a nakon večere moglo se uživati u torti koju je povodom prve vatrogasne vježbe pripremilo osoblje doma. …. aktualno.hr

Image and video hosting by TinyPic

18.10.2015. ...08:17 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters