JASKANSKI VATROGASCI: Poplavljeni podrumi i prometnice, vatrogasci proveli noć na terenu
[ # ]

JASTREBARSKO
Foto: VZG Jastrebarsko

Obilne padaline uzrokuju poplave i na jaskanskome području. Vatrogasci su tijekom proteklog dana i noći imali veći broj intervencija od ispumpavanja podruma i obrana objekata od poplava pa i do evakuacija stoke. Zbog izlijevanja slivnih voda na kolnik došlo je do problema u prometu, a neke su prometnice na širem jaskanskom području još uvijek zatvorene. - Trenutno nismo na terenu, stanje je sada stabilno, a vodostaj je u padu – rekao nam je Vedran Boričević, zapovijednik vatrogasaca VZG Jastrebarsko koji su prošlu noć do ranih jutarnjih sati proveli na terenu. Nakon treće intervencije u Gornjem Desincu gdje je bio potreban iskop ceste kako bi se voda koja je zaprijetila kući u Stankovskoj ulici povukla, stanje je na toj lokaciji stabilizirano.
Image and video hosting by TinyPic
U kasnijim popodnevnim i večernjim satima dojave o poplavama stizale su sa svih strana. Jaskanski vatrogasci do pred jutro su ispumpavali podrume i branili nastambe od poplava u Novakima, Petrovini, Izimju, Cvetkoviću, Domagoviću, Čegljima, Donjem i Gornjem Desincu, Rastokama pa i u Jaski. Preko 60 vatrogasaca iz DVD-a Jastrebarsko, Gornji Desinec, Donji Desinec, Petrovina, Domagović, Čeglje, Donje Izimje sudjelovalo je u ispumpavanju podruma, izradi zečjih nasipa oko objekata na 19 različitih lokacija u gradu Jastrebarsko. Najteže je, doznajemo, bilo u Čegljima gdje je voda zaprijetila kući i gospodarskom objektu iz kojeg je bilo potrebno evakuirati stoku.
Image and video hosting by TinyPic
- Najugroženija je bila kuća i staja u Čegljima koje smo tijekom noći branili od poplave. Velika količina vode slijevala se prema staji te smo na kraju morali evakuirati stoku. Stanje se stabiliziralo tek pred jutro – rekao nam je zapovjednik Boričević.…. pročitaj više

Image and video hosting by TinyPic

16.10.2015. ...11:50 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters