POŽAR KROVIŠTA MOGAO ZAVRŠITI TRAGIČNO PO GASITELJE
[ # ]

ALJMAŠ
Piše: Sandra Lacić

Požar koji je izbio u subotu oko 9 sati u vikendici 66-godišnjaka u Crkvinoj ulici bb, u Aljmašu, umalo je bio koban za gasitelje. Naime, dok su vatrogasci pokušavali obuzdati vatrenu stihiju, u jednom su trenutku oko njih počeli letjeti pištoljski metci koji su se aktivirali od visoke temperature! Borba s vatrenom stihijom trajala je satima, a u pomoć su Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Aljmaš, Dalj i Erdut priskočili i osječki profesionalni vatrogasci.

- Kada smo ušli u kuću, požar je bio u razbuktaloj fazi i temperatura je bila jako visoka. Otišli smo u potkrovlje gdje smo na tri mjesta otvorili krov da bismo odimili prostor. S termokamerama otkrili smo tri žarišta. U jednom trenutku počele su eksplodirati boce dezodoransa u kupaonici. Eksplozije su me izbacile van, a iza leđa mi je nešto počelo pucati. Tada je vlasnik priznao da ima pištolj i streljivo ondje – ispričao nam je Zoran Pakšec, zapovjednik smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Dodao je da aktivirano streljivo, srećom, nije pogodilo nikoga od vatrogasaca. “Bio sam u velikoj dilemi da izvučem ljude iz objekta, ili da ostanemo i nastavimo gasiti požar”, dodaje Pakšec.

- Vatrogasci su ipak ostali i uspjeli obuzdati vatru koja je gutala sve pred sobom. Zaustavili su požar da se ne proširi na vikendicu koja se nalazi odmah uz kuću koja je gorjela. Nakon što su vatrogasci DVD-a i JPVP-a zajedničkim snagama ugasili požar na mjestu događaja policija je obavila očevid. Kako doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske, požar je izbio jer su se zapalili odjevni predmeti koji su bili na uključenoj električnoj grijalici. Pri obavljanju očevida pronađen je vatrom oštećeni pištolj sa spremnicima, te nekoliko komada pripadajućeg streljiva kojeg je vlasnik nedozvoljeno posjedovao. Pištolj je oduzet, a protiv 66-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu – kazao je Premec, te pozvao građane da predaju dragovoljno, bez ikakvih sankcija, ilegalno oružje koje posjeduju.

Dok je vani bilo ispod nule, u kući je temperatura dosezala oko 400 stupnjeva Celzija.- Doista bih htio zahvaliti svima koji su sudjelovali u gašenju ovog požara, jer su uvjeti bili nemogući. Velika razlika u temperaturi u kući i izvan nje dodatno je otežavala gašenje, ali svi smo radili zajedno i izbacivali zapaljivi materijal van. Samo pukom srećom nitko nije ozlijeđen – kazao je zapovjednik smjene JPVP Osijek Zoran Pakšec.…. jvp grada osijeka

Image and video hosting by TinyPic

09.02.2015. ...19:40 [ Komentari (0) ] Isprintaj

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.





eXTReMe Tracker
free counters